Geen inschrijfadres, geen schuldsanering

Onzichtbaar zonder adres

Het inschrijfadres staat de laatste tijd weer regelmatig in het nieuws. Helaas niet zo positief. Het blijkt namelijk dat veel mensen een inschrijfadres lijken te vermijden. Wij gingen op onderzoek uit waarom deze verplichte inschrijvingsvorm niet zo populair blijkt te zijn. Zijn er dan ook echt geen voordelen te halen uit een inschrijfadres? Lees in dit blog meer informatie over het inschrijfadres.

Waarom is het inschrijfadres niet zo populair?

Veel mensen blijken het inschrijfadres te vermijden. Dat is mogelijk door bijvoorbeeld te gaan wonen op recreatieparken. Op die manier zijn de ‘bewoners’ ervan niet traceerbaar. En daarmee zijn ze onvindbaar voor de schuldsanering. Dat brengt ons bij de reden van deze aanpak. Mensen die in schulden terecht zijn gekomen, door bijvoorbeeld een scheiding of faillissement, zijn het liefst even onzichtbaar. Zij willen niet op hoeven draaien voor de schulden en gaan daarom maar even ‘van de radar af’. Maar is het echt zo negatief gesteld met het inschrijfadres? Heeft deze verplichte vorm van inschrijven niet ook mooie voordelen?

Voordelen van een inschrijfadres voor ondernemingen

Wij onderzochten welke voordelen een inschrijfadres voor ondernemers heeft. Elke onderneming die zich inschrijft bij de KvK moet een inschrijfadres indienen. Het mooie is, dat dit inschrijfadres helemaal geen fysiek kantoor hoeft te zijn waar de ondernemer dagelijks werkzaam is! Gelukkig zijn er diverse panden in Nederland die een ondernemer kan gebruiken als inschrijfadres. Hierbij enkele voordelen van zo’n pand:

  • Inschrijfadres zit in een representatief kantoor
  • Reservering van het adres is binnen 24 uur geregeld
  • Werknemers in het pand verzorgen de postverwerking
  • Ook beantwoorden ze desgewenst telefoontjes aan de ondernemer
  • Eventueel kunnen vergaderingen, lunches e.d. gepland worden in het pand

Extra profijt

Wij vonden nog enkele extra voordelen van een inschrijfadres voor ondernemers. Vergelijk bijvoorbeeld maar eens de kosten van een echt, eigen kantoor met de lage kosten van een gereserveerd inschrijfadres. Een ondernemer is stukken voordeliger uit met een inschrijfadres. Is zo’n adres wel nodig, als een ondernemer bijvoorbeeld thuis werkt? Juist dan! Want er niets zo vervelend als zakelijke post ontvangen op een thuisadres. Dé manier om werk en privé gescheiden te houden is het reserveren van een inschrijfadres. Bent u al overtuigd?

Ben juist wél zichtbaar onder de radar

Kortom, een inschrijfadres heeft juist mooie voordelen te bieden. Kies er als ondernemer dus voor juist zichtbaar te zijn onder de radar. In een mooi, representatief pand, waarin uw post- en telefoonzaken professioneel verzorgd worden. En waar u uw gasten, partners en opdrachtgevers netjes kunt ontvangen. Immers, zij komen liever langs in een officieel inschrijfadres, dan in een aftands recreatiepark!

Reacties zijn gesloten.