Hamsterscaping benodigdheden kopen

Welke valkuilen u moet vermijden

Hamsterscaping is het op een natuurlijke manier inrichten van de kooi of het terrarium van uw hamster. Dit is dé manier om een hamster zijn natuurlijke gedrag te laten vertonen. En dat is noodzakelijk voor het mentale welzijn van uw hamster. Uw hamster moet kunnen rennen, graven, klimmen en zich kunnen verstoppen. Krijgt u dat voor elkaar dan bent u al een heel eind. In dit blog vertellen we u meer over waar u op moet letten wanneer u erop uitgaat om hamsterscaping benodigdheden te kopen.

Wat moet u absoluut niet kopen

Allereerst bespreken we wat u absoluut niet moet kopen. Hamsterscaping is een leuke hobby en er zijn ongelooflijk veel spullen te koop om de hamsterkooi leuk mee in te richten. Maar, wanneer we het bij hamstersscaping hebben over ‘leuk’ bedoelen we natuurlijk leuk voor de hamster. Koop daarom vooral spullen van natuurlijke materialen in neutrale kleuren, want dat zijn de materialen die een hamster ook in het wild tegenkomt. Dat schattige roze looprad van plastic kunt u dus beter laten liggen. Die vindt u misschien wel leuk, maar uw hamster vindt zo’n felle kleur eerder eng. Ook knagen hamsters natuurlijk overal op, waardoor ze plastic binnen kunnen krijgen.

Wat moet u wél kopen

We haalden het hierboven al even aan: een hamster houdt van natuurlijke materialen in neutrale kleuren. Ze graven graag, dus zorg voor een bodembedekking van minstens twintig centimeter, zorg voor voldoende schuilplaatsen en vertier om op te klimmen. Maar voorkom dat de kooi te vol wordt waardoor hij geen kant op kan met zijn energie.

Aan de slag met hamsterscamping

Met de bovenstaande tips in het achterhoofd, blijft er nog genoeg te kiezen over om de juiste hamsterscaping benodigdheden te kopen om een verblijf in te richten, waar uw hamster zich heel gelukkig in zal voelen.

Nog een artikel lezen? Probeer dan ons artikel over watersport.