Schimmel in de kelder?

Wat te doen bij schimmel in de kelder?

Heeft u schimmel in uw kelder? U kunt dit herkennen aan een muffe lucht. Wanneer u schimmel in de kelder heeft, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Schimmelgroei is namelijk erg slecht voor uw gezondheid. Zo kunt u last krijgen van kortademigheid, astmatische klachten of zelfs een longontsteking! In dit blog vertellen we u precies wat u moet doen bij schimmel in de kelder. Lees dus snel verder.

Maak een afspraak met een specialist

Als u schimmel in de kelder heeft en dit wilt verwijderen, kunt u hiervoor het beste een specialist in vochtwering inschakelen. Een specialist kan op zoek gaan naar de oorzaak van de schimmelgroei aan de hand van een uitvoerige inspectie. Vervolgens kan de juiste bestrijdingsmethode worden toegepast om de schimmel het huis uit te krijgen. Deze manier van schimmel verwijderen is zeer effectief. Een specialist biedt u namelijk altijd een 100% oplossing, 100% maatwerk en goede nazorg.

Oorzaak schimmelgroei

Allereerst zal de oorzaak van de schimmelgroei achterhaald moeten worden. Alleen zo kan de schimmel goed bestreden worden. Mogelijke oorzaak kunnen zijn:

  • Koudebruggen
  • Vocht in de kruipruimte
  • Gebrekkige ventilatiemogelijkheden
  • Verkeerd stoken of ventileren

Als de oorzaak van de schimmelgroei bekend is, kan ook een plan gemaakt worden om schimmel in de kelder in de toekomst te voorkomen. Een specialist in vochtwering kan u hierover goed adviseren.

Schimmel doden

Het doden van schimmel in de kelder is voor een specialist een fluitje van een cent. Een specialist beschikt namelijk over een speciale schimmeldoder, waar schimmels geen kans tegen hebben. Zo bent u snel van uw schimmelprobleem af! Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik dan hier