Horren

Schaf nu nog horren aan!

Voorkom dat uitstel afstel wordt

Wanneer het aankomt op het buitenhouden van insecten is er eigenlijk maar één echte oplossing: op maat gemaakte horren. Iedereen weet dat ze bestaan, maar veel mensen twijfelen ieder jaar of ze ze aan zullen schaffen. Vaak twijfelen ze de hele zomer, tot het moment dat het niet meer nodig is. ‘Volgend jaar kopen we ze echt’ zeggen ze dan. ‘Maar nu nog niet, want de volgende zomer is nog héél ver weg’. Deze scène komt ieder jaar weer terug. En dat terwijl het zo fijn is om ze wél te hebben. Lees verder en laat u overhalen!

Zorgeloos ventileren

Met horren kunt u de ramen tegen elkaar open zetten wanneer u wilt, zonder dat u bang hoeft te zijn dat er insecten binnenkomen. Sinds corona zijn we ons er allemaal nog beter bewust van dat de luchtkwaliteit binnenshuis behoorlijk te wensen overlaat, wanneer er niet regelmatig geventileerd wordt. Het beste kunt u de hele dag een raam open laten voor ventilatie. In deze tijd kunnen er heel wat muggen, vliegen en andere insecten, die u liever niet in huis heeft, naar binnen vliegen. Maar niet wanneer er een hor voor de ramen zit.

Heerlijk slapen met het raam open

Veel mensen slapen bij voorkeur met het raam open, anders krijgen ze het gevoel dat ze stikken en doen ze geen oog dicht. Dan wilt u natuurlijk niet dat uw nachtrust alsnog verstoord wordt door zoemende muggen die u prikken. Wanneer u het licht aandoet om met ze af te rekenen, zijn ze natuurlijk nergens te bekennen. Zo begint een kat en muis spel van snel het licht aandoen wanneer u iets hoort en muggen die zich snel verstoppen. Wanhopig smachtend naar een welgeplaatste tik met de vliegenmepper. Sommige mensen beginnen hun avondritueel dan ook vaak met een traditionele muggenjacht. In de hoop dat ze ze allemaal vinden voordat ze onder de wol kruipen. Veel makkelijker is het om horren op maat te laten maken voor het slaapkamerraam. Want een mug die niet binnenkomt, hoeft ook niet te worden opgespoord.

Niet morgen, maar nu

Nooit meer muggen, vliegen en ander ongedierte in huis. Zou dat niet fijn zijn? Het kan, wanneer u horren op maat laat maken. U heeft ze elk jaar nodig en kunt dan ventileren wanneer u wilt. U laat een minuscule mug toch niet bepalen of het raam open kan of dicht blijft?

Vond u dit een leuk artikel? We plaatsen regelmatig nieuwe woonblogs.