Hypotheekadvies
6 stappen voor een goed hypotheekadvies
De gemiddelde mens die een leuk huis heeft gezien en dat ook graag wil kopen, heeft daar een goed hypotheekadvies voor nodig. Anders heeft bij de bank aankloppen voor een hypotheek geen enkele zin. En hoe kom je aan een hypotheekadvies? Via een hypotheekadviseur. Lees in dit blog de benodigde 6 stappen voor een goed hypotheekadvies van een betrouwbare hypotheekadviseur, zodat een lening afsluiten bij de bank geen enkel probleem is.
Welke hypotheekadviseur kiezen?
Wie graag een persoonlijk hypotheekadvies krijgt, kan daarvoor terecht bij een hypotheekadviseur. Die vind je bij een bank, maar ook daarbuiten. Dan is het een onafhankelijke hypotheekadviseur. Je hebt deze (tussen)persoon nu eenmaal nodig voor een advies aan de bank om hen te overtuigen aan jou een hypotheek te verstrekken. Een goede hypotheekadviseur geeft je een persoonlijk advies en hij bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekkende partij. De vragen die beantwoord worden zijn:
-
- Welke hypotheek past bij jouw situatie?
- Hoe en wanneer los je de hypotheek af?
- Je neemt met de hypotheekadviseur gemiddeld genomen zes belangrijke stappen op weg naar een goed hypotheekadvies. Die stappen zijn de volgende:
Stap 1: contact opnemen met een hypotheekadviseur
Oriënteer je op internet of bij vrienden, familie of bekenden op een goede adviseur. Je moet in hem of haar namelijk vertrouwen kunnen hebben. Neem contact met hem/haar op en maak een geheel vrijblijvende eerste afspraak ter oriëntatie.
Stap 2: kennismaken tijdens je eerste afspraak
Tijdens de vrijblijvende eerste afspraak maak je kennis met de hypotheekadviseur. Hij/zij informeert je over wat je mag en kunt verwachten. Dit gesprek is dus puur ter oriëntatie en schept geen enkele verplichting.
Stap 3: Vervolgafspraken plannen
De volgende stappen leren je meer over hypotheken en wat voor jou de specifieke hypotheekmogelijkheden kunnen zijn.
Stap 4: Hypotheekadvies
En dan komt het: het hypotheekadvies. Jij hebt in alle gesprekken, als het goed is, voldoende kennis vergaard om het hypotheekadvies op waarde te kunnen schatten om een aanvraag te kunnen doen.
Stap 5: hypotheek aanvragen
Heb je een goed hypotheekadvies voor je neus? Dan geef jij de adviseur de opdracht om de aanvraag voor je te doen bij de bank die het meest geschikt voor je is.
Stap 6: de (broodnodige) nazorg
Als je denkt dat je met een hypotheek klaar bent voor de rest van je leven, dan heb je het mis. Er kunnen in de loop der jaren in je situatie veel (financiële) zaken veranderen die om aanpassingen kunnen vragen rond je hypotheek. Je onderhoudt dus regelmatig contact met de adviseur, zodat je gewezen kunt worden op wijzigingen in de wet, bij de bank, in het stelsel. Het is de bedoeling om altijd voor jou de beste financiële situatie tevoorschijn te toveren.
Meer blogs lezen over financiën? Klik dan op deze link.