Hoe financier ik mijn bedrijfspand?

De eerste indruk

Bij een goed bedrijf hoort een mooi bedrijfspand. Immers, een bedrijfspand is vaak één van de eerste visitekaartjes. De uitstraling van het pand zegt voor veel opdrachtgevers en klanten ook veel over de kwaliteit van het bedrijf. Is het gebouw oud, aftands en achterstallig onderhouden? Dan zal dat vermoedelijk ook van uw bedrijf worden gedacht. Maar doet u zaken in een mooi, degelijk of zelfs imposant pand? Dan heeft u die eerste goede indruk al in the pocket. Maar ook in dit geval geldt: hoe beter en mooier, hoe prijziger. Maar hoe moet een dergelijk hoogwaardig pand dan betaald worden? En wat kan een bedrijfshypotheek hierbij voor u betekenen? Kortom, een bedrijfspand financieren: hoe moet dat?

Als een hypotheek tot de mogelijkheden behoort

Een hypotheek realiseren is altijd een heikele en uitdagende kwestie binnen een bedrijfsvoering. Van oudsher werden hypotheken enkel verstrekt aan huishoudens waar ten minste één bewoner een vaste baan had met voldoende salaris. Zeker voor startende ZZP’ers was het daarom tot voor kort niet mogelijk om succesvol een hypotheek aan te vragen. Dit is gelukkig recentelijk aangepast. De allereerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor startende ZZP’ers is onlangs afgesloten. Ook zelfstandigen kunnen nu dus een eigen huis kopen. Mits zij minimaal 12 maanden zelfstandig werken. In het verleden lag die termijn op maar liefst 3 jaar. Hoe zit dit bij bedrijven? Natuurlijk, als uw bedrijf enorm goed loopt, dan kan een bedrijfspand wellicht zonder lening bekostigd worden. Maar als we realistisch zijn, dan is dit in de meeste gevallen niet mogelijk. In dat geval biedt het afsluiten van een bedrijfshypotheek oplossing.

Waarom een bedrijfshypotheek?

Graag sommen wij drie belangrijke voordelen op waarom een bedrijfspand kopen een erg verstandig besluit is. Ten eerste is zo’n aankoop een zeer slimme investering. Het pand kan immers een waardestijging ondergaan als het goed onderhouden blijft en zijn charme behoudt. Trekt de markt aan? Dan stijgt een zakelijk pand nog meer in waarde. Op die manier bouwt u op eenvoudige wijze vermogen op. Een tweede voordeel is dat kopen stukken voordeliger is dan huren. Lagere maandlasten en het pand is echt van u, na de looptijd van de hypotheek. Tot slot kunt u op een bedrijfspand afschrijven. Dat scheelt weer! Dus, in het kort, een bedrijfshypotheek is ideaal, want:

  • Kopen is voordeliger dan huren
  • De waarde van het pand stijgt alleen maar
  • Op een bedrijfspand kan afgeschreven worden

Wilt u uw bedrijfspand ook laten financieren?

Schakel voor een gedegen bedrijfshypotheek een bewezen, ervaren en betaalbaar bureau in. Dan zult u merken dat zo’n pand u uiteindelijk veel meer oplevert dan dat het u kost. Veel succes met uw zoektocht naar een geschikte partner om uw bedrijfspand te financieren!