Het bouwen van een loods gaat eenvoudig met deze onderdelen

Zelf een loods bouwen

Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om met een handig bouwpakket helemaal zelf uw eigen bedrijfsloods te bouwen. Met behulp van dit pakket heeft u deze klus namelijk in enkele eenvoudige stappen geklaard. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van loodsbouw met een bouwpakket. Denk hierbij aan een loods die dienst doet als magazijn, maar ook aan extra comfortabele kantoorwerkplekken. In dit blog vertellen we meer over het zelf bouwen van een loods met behulp van een bouwpakket.

1. De staalconstructie

Wanneer u een loods gaat bouwen, begint u altijd met de staalconstructie. Dit frame is de basis van het hele gebouw. De staalstructuur krijgt u geleverd als een bouwpakket van staalframe profielen. Het gaat om een lichte constructie waarvoor geen zwaar montagegereedschap nodig is. Omdat de onderdelen in een bouwpakket altijd volledig op maat geleverd worden, hoeft het in de meest gevallen enkel nog in elkaar gezet te worden met een aantal bouten. Afhankelijk van de grootte van de loods heeft u in veel gevallen niet meer dan een week nodig om een volledige loods te plaatsen.

2. Dak- en wandpanelen

Wanneer de staalconstructie helemaal staat, is het tijd om de panelen te bevestigen. Dan hebben we het over de wand- en de dakpanelen. De wandpanelen zijn geïsoleerde sandwichpanelen. Die zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren. De afwerkingsprofielen zijn in dezelfde kleur verkrijgbaar als de panelen. Ook de dakpanelen zijn geïsoleerde sandwichpanelen. Die zijn geschikt voor het maken van hellende daken.

3. Ramen en deuren

Tenslotte kunt u de deuren in de loods plaatsen. Het gaat dan om een grote industriële sectionaaldeur, of een gewone loopdeur. Ook is het mogelijk om ramen in de loods te maken. Bij de productie van de ramen en deuren is er niet alleen gelet op een goede warmte-isolet, maar ook of het materiaal geluiddempend is. Er zijn veel verschillende bouwpakketten voor loodsen met verschillende bestemmingen (bijvoorbeeld een magazijn of kantoor), maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen bouwpakket samen te stellen. We raden aan om hiervoor contact op te nemen met een specialist.

Heeft u al ervaring met het bouwen van een eigen loods voor uw bedrijf? Wij horen graag hoe u dat ervaren heeft! Neem hiervoor contact met ons op via het formulier hier op de site.