Een taxi in het buitenland bestellen? Let op deze punten!

Het boeken van een taxi in het buitenland

U bent misschien met de taxi naar Schiphol gereden. In Nederland heeft u vaak meer kans op taxivervoer door een betrouwbaar taxibedrijf, iets dat in het buitenland niet altijd gegarandeerd is. Er is geregeld sprake van incidenten met taxichauffeurs, omdat deze niet altijd gecertificeerd zijn. Zij geven zich uit voor taxichauffeur, terwijl ze dit niet zijn. Als u een taxi in het buitenland neemt, waar dient u dan precies op te letten? In dit blog voorzien wij u van handige adviezen.

Zorg dat u op de hoogte bent van de regels

Het kan zijn dat u in uw vakantieland een taxi mag aanhouden op straat. Echter is het ook vaak zo dat er officiële taxistandplaatsen zijn waar u op moet stappen. Voordat u gaat vertrekken, is het van belang op de hoogte te zijn van de regels rondom taxivervoer in uw vakantieland. Het is goed vooraf te bekijken hoe de taxi eruit ziet. Zo kunt u deze herkennen en weet u dat u sneller met een betrouwbare vervoerder te maken heeft.

Spreek de ritprijs goed af

Bent u bij een belangrijke bezienswaardigheid en wilt u een taxi nemen? Dan staan hier vaak snorders, oftewel illegale taxichauffeurs, te wachten. Deze chauffeurs zijn niet gecertificeerd en hebben vaak geen meter in hun wagen. Als u in de taxi stapt bij een snorder, kunt u vaak problemen verwachten. Soms is tegen het einde van de rit de prijs zelfs hoger dan u voorafgaand heeft afgesproken met de chauffeur en is diegene dit zomaar ‘vergeten’.

Kijk of de taxi een meter heeft

Heeft de taxi een meter? Kijk of deze aanwezig is en indien deze aanwezig is of deze ook aan staat. Het kan nog wel eens voorkomen dat bij ochtendritten of ritten vroeg op de avond een taxichauffeur liever een deal sluit die voor hem voordeliger is. Zo bent u duurder uit dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een meter.

Weet de chauffeur de weg wel?

Een taxichauffeur hoort de weg in de omgeving goed te kennen. Zo moet het niet zijn dat u vanachter het stuur allerlei vragen krijgt over de route en u de teller op de meter steeds meer op ziet lopen. Als u langer in de taxi zit, zult u uiteindelijk ook meer geld betalen. Vraag dan ook goed aan de taxichauffeur of deze de weg weet en u op een snelle manier op uw bestemming kan brengen. Zo bent u uiteindelijk minder geld kwijt.

Blijf rustig bij gebruik van smoesjes

Rijdt de chauffeur niet de goede kant op? Beschikt hij niet over wisselgeld? Of heeft hij smoesjes omtrent andere zaken? Het beste wat u dan kunt doen is rustig blijven of de politie inschakelen indien nodig. Wanneer u uw geduld bewaart, voorkomt u een escalatie van de zaak.

Wij hopen dat u goed op weg gaat met onze tips en fijne taxiritten tegemoet zult gaan!