Meten is weten

Met de juiste gegevens zijn ook de juiste waardes te bepalen

Meet- en regeltechniek is een onderwerp dat een steeds grotere waarde krijgt toegekend. We ontwikkelen apparatuur. Alle moderne apparatuur bestaat tegenwoordig uit hightech hardware en software. Vooral de applicaties die worden ontwikkeld binnen de meet- en regeltechniek kennen een stormachtige ontwikkeling. Zodra de ene vinding in de praktijk wordt toegepast is de volgende verbetering al weer in de startblokken gezet. De grootste uitdaging voor ontwikkelaars is misschien wel het kunnen geven van de garantie op nauwkeurigheid. Alleen met nauwkeurige meet- en regeltechniek is het mogelijk om alle hardware applicaties goed en veilig te laten functioneren. Bedrijven die de kennis en kunde in huis hebben om te zorgen voor hoogwaardige meet- en regeltechniek zijn veel waard.

Meet- en regeltechniek bij klimaatbeheersing

Een geheel eigen fenomeen binnen de meet- en regeltechniek is klimaatbeheersing. De nauwkeurige metingen bepalen de manier waarop apparatuur functioneert. Betrouwbare apparatuur zorgt er dan voor dat het klimaat binnenshuis optimaal is. De juiste temperatuur op het juiste moment. De luchtvochtigheid en CO2-gehalte spelen hierbij eveneens een nadrukkelijke rol. Met de optimale balans in meet- en regeltechniek wordt gezorgd voor veilige en gezonde klimaatbeheersing.

Een voorbeeld van meet- en regeltechniek in klimaatbeheersing

meetenregeltechniekVoor een goede klimaatbeheersing is software nodig. Deze software moet natuurlijk aan strenge voorwaarden voldoen. De ontwikkeling alleen al duurt jaren. Er worden daarnaast honderden en soms zelfs duizenden test uitgevoerd, voordat een softwarepakket daadwerkelijk operationeel is. Een ontwikkelaar die heeft gezorgd voor zeer betrouwbare software in klimaatbeheersing is Monavisa. Hiermee zorgt u voor een optimale controle en instelling van uw klimaatinstallatie.

Meet- en regeltechniek van topniveau

Een aantal voorbeelden waarbij meet- en regeltechniek van het allerhoogste niveau heeft gezorgd voor opzienbarende resultaten:

  • Het inregelen van formule 1 racewagens, waardoor de winst wordt behaald
  • De Solar challenge in de Australische woestijn
  • Het bepalen van zeer nauwkeurige medicatie in de medische sector
  • Nauwkeurigheid bij klimaatbeheersing in panden
  • Het reduceren van energieverbruik op vele fronten

Meer weten over de invloed van goede meet- en regeltechniek?

Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen van situaties waar meet- en regeltechniek van het hoogste niveau heeft gezorgd voor uitmuntende resultaten. Nederlandse bedrijven zijn koplopers in de wereld als het gaat om innovaties in meet- en regeltechniek. De specialisten kunnen we zelfs zien als de moderne uitvinders anno nu. Voor informatie over een bedrijf dat zorgt voor meet- en regeltechniek met slimme oplossingen kunt u deze website als voorbeeld bekijken.