Veiligheidstips voor knutselen

Zo knutselt u zonder problemen

Deze laatste maanden van het jaar wordt veel tijd en energie gestoken in geknutsel. Denk aan het maken van mooie Halloween-versieringen en -outfits. Daarna begint alweer het maken van indrukwekkende Sinterklaas-surprises. En degene die iedereen omver wil slaan met mooie, zelfgemaakte Kerstkaarten, mag nu alvast een design bedenken. Maar hoe zorgt u ervoor dat u, of uw kinderen, veilig knutselen? En wat kunt u het beste als basis gebruiken, zodat uw resultaten niet direct weer uit elkaar vallen? Wij geven u tips over veilig knutselen en wijzen u op alles wat u wilt weten over secondelijm!

Tips om veilig te knutselen

Gaat u zelf knutselen? Of mogen uw kinderen aan leuke projectjes voor de komende feestdagen werken? Gebruik dan onderstaande tips. Zo weet u zeker dat het geknutsel veilig gebeurt:

  • Gebruik kindvriendelijke knutselmaterialen
  • Kies voor een goed doseerbare secondelijm
  • Schaf knutselmateriaal van goede kwaliteit aan
  • Pas goed op met scherp gereedschap zoals scharen
  • Voorkom het gevaar van het inslikken van kleine materialen

Alles wat u wilt weten over secondelijm

Als basis voor elk knutselproject biedt secondelijm de uitkomst. Het is uv-stabiel, oplosmiddelvrij en zeer goed bestand tegen kou en warmte. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en universeel toepasbaar, omdat het vloeibaar en transparant is. Met secondelijm kunt u verschillende materialen, zoals rubber, metaal, keramiek, kunststof, steen en leer, aan elkaar lijmen. Een ander voordeel is dat u er naadloos mee kunt lijmen. Let wel goed op, want deze lijm hecht zeer snel en muurvast. Als u kleine kinderen laat knutselen, kunt u wellicht beter een minder goed hechtende lijm gebruiken.

Veel knutselplezier toegewenst met secondelijm

Als u zelf gaat knustelen, is secondelijm de perfecte basis. Zo creƫert u de mooiste Halloween-outfits, Sinterklaas-surprises en Kerstkaarten. Staat er een knutselproject voor uw kinderen klaar? Houd dan goed rekening met bovenstaande veiligheidstips. Wij wensen u veel en veilig knutselplezier toe met secondelijm!