Zo kies je de juiste edelsteen

edelstenen

Welke edelsteen past bij mij?

Edelstenen zijn al ontzettend lang bij veel mensen populair vanwege hun schoonheid en omdat sommige edelstenen al miljoenen jaren oud zijn. Door open te staan voor dingen die je misschien niet begrijpt en door te geloven in de kracht van de natuur kun je heel veel plezier aan je edelsteen beleven. In dit blog vertellen we je graag hoe je een edelsteen kunt uitkiezen die bij jou past.

Hier moet je op letten

Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het uitkiezen van een edelsteen. Onder andere de kleur, de vorming en de chemische samenstelling hebben invloed op het gevoel dat jij bij de edelsteen hebt. Houd er wel rekening mee dat een edelsteen niet bij iedereen dezelfde reactie op zal roepen.

De vorming

Bij edelstenen zijn er drie manieren te onderscheiden waarop ze gevormd kunnen zijn: primair, secundair of tertiair. Primair gevormd gesteente is ontstaan uit de stolling van magma. Deze steen kan op onze ‘eigen ik’ beïnvloeden, hij helpt om jezelf verder te ontwikkelen en ontplooien. Secundair gevormd gesteente ontstaat door erosie en afzetting van oud gesteente, hierdoor ontstaat na lange tijd weer nieuw gesteente. Deze steensoort helpt je om beter met je omgeving om te gaan. Tertiair gevormd gesteente is ontstaan onder invloed van druk en temperatuur. Tertiair gevormd gesteente is rijk aan mineralen en helpt je bij het loslaten van oude patronen.

De chemische samenstelling

Ons lichaam is opgebouwd uit allerlei verschillende stoffen die elementaire bestanddelen en sporenelementen kunnen bevatten. We hebben deze stoffen nodig om gezond en in balans te blijven. Edelstenen bezitten allerlei elementaire bestanddelen of sporenelementen die allemaal hun eigen werking hebben. Zo helpt aluminium tegen slapeloosheid en ijzer bij zuurstoftransport in het bloed.

De kleur

Heb je wel eens ervaren dat verschillende kleuren een grote invloed op je gevoel kunnen hebben? Dat geldt ook voor de kleur van edelstenen. Bij sommige kleuren voel je je nou eenmaal prettiger dan bij andere kleuren. Ook dit kun je meenemen in de keuze van je edelsteen. Wil je graag meer weten over alternatieve geneeswijzen? Bekijk dan eens de andere artikelen op deze site!