De alcoholtester: verplicht in de auto naar Frankrijk

Alcoholtester mee op vakantie

Gaat u binnenkort met de auto naar Frankrijk op vakantie? Dan is het handig om te weten dat het verplicht is om twee alcoholtesters in uw auto te bewaren. Met deze alcoholtesters kunt u zelf controleren hoeveel u heeft gedronken en of u nog de weg op mag. De reden dat u er twee dient te bezitten, is zodat u er altijd nog een achter de hand heeft. Frankrijk wil middels deze wet het aantal verkeersongevallen door alcohol verlagen. Wij vertellen u graag meer over deze wetgeving en geven u een gedegen advies omtrent de juiste alcoholtester voor eigen gebruik.

Alcoholtester en wetgeving

In elk voertuig dient u een alcoholtester te hebben. Dit betekent echter niet dat wanneer u deze niet bezit, u een boete krijgt bij een controle door de politie. De test is bedoeld om zelf te testen hoeveel alcohol zich in uw bloed bevindt. U kunt dan zelf bekijken of u nog in staat bent om uw voertuig wel of niet te besturen. De maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in uw bloed is 0,5 promille. Dit omvat 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Heeft u korter dan drie jaar geleden uw rijbewijs gehaald? Dan is er een limiet van 0,2 promille alcohol in uw bloed. Oftewel, de alcoholtester is verplicht om met u mee te nemen in de auto, maar u zult geen boete krijgen indien u deze niet heeft. Indien u langs de weg in Frankrijk een blaastest moet doen, worden er speciale alcoholtesters gebruikt van de politie. Echter dient u wel twee alcoholtesters in uw bezit te hebben voor uw eigen gebruik, zodat u zelf kunt bekijken of u veilig kunt rijden.

De juiste alcoholtester

Waar dient een goede alcoholtester aan te voldoen? Doorgaans is de beste alcoholtester voorzien van een NF-keurmerk en een REACH-compliant. Dit betekent dat deze aan zowel de Franse als Europese wetgeving voldoet. Normaliter is een test geschikt voor eenmalig gebruik. U kunt een standaard alcoholtester op een vrij eenvoudige manier in gebruik nemen. Zo haalt u het testbuisje uit de rand van de ballon en blaast u deze op, waarbij u de uiteinden van het buisje samendrukt. De lucht wordt via het buisje de ballon in geduwd. U kunt vaak al binnen enkele minuten aflezen wat de resultaten zijn en of u boven de 0,5 promille zit qua alcoholvolume. Kies er ook voor om zelf het alcoholgehalte in uw bloed te testen en kies voor veilig weggebruik. Raadpleeg een specialist voor meer informatie omtrent alcoholtesters!