Uw backoffice uitbesteden? Dit zijn de voordelen!

Kiezen voor backoffice ondersteuning

Bent u een ondernemer met een prachtig bedrijf die nadenkt over het uitbesteden van uw backoffice? Lees dan eerst dit blog! Wij vertellen u namelijk meer over wat backoffice ondersteuning precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Backoffice ondersteuning is namelijk nog steeds een zeer populaire dienst in Nederland. Vooral in branches die te maken hebben met flexibele contracten en werktijden zoals de horeca, bouw en de zorg wordt backoffice ondersteuning veel gebruikt. En dat is uiteraard niet voor niets. Wilt u weten waarom backoffice ondersteuning zo aanspreekt bij werkgevers? En wilt u erachter komen welke voordelen het uitbesteden van uw backoffice heeft? Lees dan snel verder.

Wat is backoffice ondersteuning precies?

Bij het uitbesteden van uw backoffice wordt het bureau waaraan u het uitbesteedt verantwoordelijk is voor uw administratie. Wanneer u als ondernemer overstapt op backoffice ondersteuning, zal het backoffice-bedrijf de salarisadministratie verzorgen en loonadministratie verzorgen. Het ondersteunende backoffice heeft deskundige werknemers in dienst die zorgdragen voor het opstellen van de arbeidscontracten, de jaaropgaven, heten het verwerken van de CAO-wijzigingen. Met backoffice ondersteuning vermindert op deze manier de werkdruk van uw bedrijf en zorgt dat uw minder administratieve zorgen heeft.

Meer tijd overhouden

Nu u duidelijk heeft het uitbesteden van uw backoffice precies inhoudt, willen wij u meer vertellen over de voordelen van backoffice ondersteuning. Het eerste belangrijke voordeel dat backoffice ondersteuning met zich meebrengt, is dat u meer tijd overhoudt. Het bijhouden van de salarisadministratie / loonadministratie is voor de meeste ondernemers een behoorlijke opgave. Zeker een bedrijf dat veel personeel in dienst heeft dat met flexibele uren werkt, is veel tijd kwijt aan het correct noteren van deze uren. U steekt deze tijd en energie liever in het aansturen van uw personeel of het uitvoeren van uw bedrijfsplannen. Wanneer u overstapt op backoffice ondersteuning, zal het externe bedrijf dat u inschakelt verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van de salarisadministratie. De loonadministratie wordt nauwkeurig verzorgd door de medewerkers van het externe backoffice-bedrijf, terwijl u zich als ondernemer volledig kunt focussen op de core business van uw bedrijf.

Minder risico’s lopen

Een tweede voordeel is dat u als werkgever minder risico’s loopt bij het uitbesteden van uw backoffice. Omdat wij uw volledige salarisadministratie en loonadministratie uit handen nemen en zorg dragen voor andere administratieve taken, maakt u minder snel fout. U voorkomt daarmee het risico op werknemers die ontevreden bij uw bureau staan vanwege loon dat te laat of niet gestort is. Ook zorgen wij voor het de verwerking van CAO- en wetswijzigingen, zodat u mogelijke juridische problemen vermijdt.

Benader een ondersteunende backoffice dienstverlener in de buurt

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en voordelen het uitbesteden van uw backoffice? Of wenst u nog meer informatie over deze bijzondere tijdbesparende dienst die uw loonadministratie en salarisadministratie uit handen neemt? Benader dan een betrouwbare backoffice dienstverlener bij u in de buurt. Zij informeren u graag verder over de mogelijkheden die backoffice ondersteuning u biedt.