Alles wat je wilt weten over collageen poeder

De antwoorden op al je vragen

Collageen poeder. Het klinkt zo eenvoudig. Elke dag een klein lepeltje innemen en hup, je merkt en ziet na een korte tijd al resultaat! Maar als je dan de welbekende potten besteld hebt, dan komen de vragen pas op je af.. Waar neem ik het mee in, wanneer en hoe vaak? Wij gingen voor je op zoek naar de antwoorden. Lees in dit blog de antwoorden op veelgestelde vragen aangaande collageen poeder.

Wanneer neem je collageen poeder in?

Om te beginnen: collageen poeder geeft pas het gewenste resultaat als je een stabiele innamecyclus hebt ontwikkeld. Dit begint ermee dat je het product dagelijks in moet nemen. Het allerbeste moment is ‘s avonds, voor het slapen gaan. Als je slaapt, dan is je lichaam zich namelijk optimaal aan het herstellen van de voorgaande dag. De extra toevoeging van eiwit kan dan meteen aan het werk worden gezet. Ben je een actieve sporter? Dan kan het fijn zijn jouw dagelijkse portie na het sporten in te nemen. Vind je het prettiger je dag met een boost aan eiwitten te beginnen? Kies dan voor een schepje collageen poeder door je ontbijt. Het kan namelijk allemaal!

Hoe vaak neem je collageen poeder in?

Een goede innamecyclus houdt meer in dan elke dag een schepje collageen poeder nemen. Het blijkt namelijk enorm belangrijk dat je af en toe even stopt met het innemen van het poeder. Doe je dit niet, dan wordt je lichaam immuun voor de extra toevoeging aan eiwitten. En dan is alles voor niets geweest. Las daarom na elke 25 dagen een pauze in van 5 dagen. In deze 5 dagen kan je lichaam weer even resetten, waardoor het daarna weer helemaal klaar is voor de nieuwe collageenboost. Er zijn potten collageen poeder verkrijgbaar die precies voldoende bevatten voor deze innamecyclus. Vaak leveren ze er zelfs een maatlepeltje bij, zodat je zelf niet hoeft te gokken hoeveel je per dag moet innemen.

Waar neem je collageen poeder mee in?

Goed collageen poeder is vrij neutraal van smaak. Uiteraard zijn er ook varianten op de markt verkrijgbaar die wel voorzien zijn van een smaakje, denk aan vanille-, chocolade- of aardbei-achtig, maar deze smaakjes verhullen vaak een hoop. Deze poeders zijn namelijk een stuk slechter in kwaliteit. Vanwege de neutrale smaak is kwalitatief collageen poeder vrijwel overal in te mengen. Denk aan koffie, thee, vruchtensap, smoothies, yoghurt, kwark, soep of een simpel glas water. Kortom, collageen poeder nuttigen is echt enorm eenvoudig. Ga direct op zoek naar een bewezen aanbieder in kwalitatief collageen poeder!