De vele voordelen van de silagewagen

De vele voordelen van de silagewagen

Wie in de landbouw werkt is er ongetwijfeld bekend mee: de silagewagen. Een onmisbaar hulpmiddel binnen de agrarische wereld. Maar waar is een silagewagen nu eigenlijk voor en hoe gebruikt u deze? In dit blog leest u alles over de vele voordelen van de silagewagen. Lees snel verder en leer er meer over.

Het doel van de silagewagen

Met een silagewagen wordt al het geoogste gras dat bedoeld is als veevoer ingekuild. Zo wordt de silagewagen dus gebruikt om het geoogste product van het land te transporteren. Een zogenaamde hakselaar lost het gras in de silagewagen. Als hij vol zit zal de hakselaar de silagewagen afdekken en wordt het gras vervoerd naar een silo waar het gras gestort wordt. Bij het storten wordt het laaddeel van horizontaal naar verticaal gebracht met een open achterklep.

Dubbeldoel of opraapwagen

Grofweg kunt u stellen dat er twee soorten silagewagens zijn: dubbeldoelwagens en opraapwagens. Opraapwagens hebben een pick-up, waarmee het geoogste product naar binnen wordt gewerkt en wordt fijngesneden. Een dubbeldoelwagen kan dit uiteraard ook, maar kan ook worden ingezet voor de zwaardere silage producten. Met de laatstgenoemde kunt u dus extra snel gewassen laden en lossen. En dat is handig aangezien dit over het algemeen een zware klus is. Tot slot kunnen veel silage- en opraapwagens verdeelwalsen en dwarsafvoerbanden hebben.

Robuuste technologie

Het moge logisch klinken dat silagewagens van stevig materiaal zoals dik staal gemaakt worden en vaak voorzien zijn van de nieuwste technologie. Voor het transport over de weg kennen silagewagens technische hoogstandjes, zodat de silagewagens comfortabel over de weg kunnen worden gereden. Dit maakt ze erg betrouwbaar, modern en klaar voor de toekomst.

Deel uw ervaringen

Werkt u binnen de agrarische sector? En heeft u ervaring met silagewagens? Deel dan vooral uw ervaringen door ons een bericht te sturen!