Dit is waarom u een zoutlamp in huis zou moeten zetten

Zoutlamp in uw woning

Een mooie zoutlamp ziet er prachtig uit in uw woning. Maar dat is niet de enige reden waarom steeds meer mensen zo’n unieke lamp in huis neerzetten. De zoutlamp heeft namelijk ook nog andere werkingen. In dit blog vertellen we waarom het zo voordelig is om een zoutlamp in huis neer te zetten.

Wat is een zoutlamp?

De zoutlamp is een lamp die echt uit de natuur komt. Het is eigenlijk gewoon een groot brok zout. In deze brok zout kan een theelichtje of een LED lampje geplaatst worden (afhankelijk van het soort zoutlamp). De zoutlamp wordt gemaakt van steenzout uit de westelijke kant van het Himalaya gebergte. Omdat het gaat om een natuurlijk product, is de zoutlamp beschikbaar in verschillende vormen, kleuren en formaten.

Zo werkt de zoutlamp

Wanneer u een zoutlamp in uw woning aanmaakt met behulp van een lampje of kaarsje, wordt het zout in de lamp warmer dan de lucht eromheen. Het water dat wordt aangetrokken gaat condenseren op het kristal van de lamp. Door de warmte van het licht zal een deel van het water verdampen. Wanneer een zoutlamp vochtig is, wordt er ook wel gezegd dat hij aan het ‘huilen’ of ‘zweten’ is. Maar het is niet zo dat de zoutlamp lekt of smelt.

Het effect van de lamp in de ruimte

De zoutlamp zou dus water uit de omgeving aantrekken, en hiermee ook het stof, de schimmels en de bacteriën. Die blijven achter op de lamp. Hierdoor begint de lamp negatieve ionen te produceren en te verspreiden. Dit zou bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Heeft u al zo’n mooie zoutlamp in uw woning? Merkt u de effecten? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier.