Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

De opties zijn eindeloos

Wie had gedacht dat het kiezen van raamdecoratie zo moeilijk zou kunnen zijn? Gordijnen, rolluiken, jaloezie├źn of screens: de opties gaan maar door. Ga je momenteel verhuizen of renoveren? Raamdecoratie is dan zeker een onderwerp van gesprek. Waar moet je op letten? Wat zijn de opties? Hoe kies je de juiste raamdecoratie? We helpen je een handje met deze handige gids.

Budget bepalen

Of je een groot of een klein budget hebt kan bepalend zijn voor het type raamdecoratie dat je kiest. Heb je een geweldig idee, maar valt het buiten je budget? Geen paniek, want veel leveranciers maken graag een betaalbaar plan dat het idee haalbaar maakt. Zo is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om te kijken naar materiaalsoort en goedkopere uitvoeringen. Niet geschoten is altijd mis!

Wat wordt de stijl?

Bedenk welke look je zoekt en ontdek welke raamdecoratie het beste bij die stijl past. Sommige raamdecoraties passen beter bij bepaalde interieurstijlen dan andere. De stijl kan bepalen welk type, materiaal of kleur je raamdecoratie moet zijn. Dit maakt het kiezen een stuk eenvoudiger!

Kleuren testen

Als je wilt inschatten hoe je raamdecoratie er in uw huis uit komt te zien, is het slim om enkele voorbeelden van de kleuropties op te vragen. Hoe een gordijnkleur er naast je muurkleur uitziet weet je pas als je een voorbeeld hebt om deze te testen. Texturen en patronen kunnen heel belangrijk zijn, dus vraag gerust om een paar voorbeelden.

Vergeet de details niet

Weet je welke raamdecoratie je gaat kiezen? Dan is het tijd om over de details na te denken. De kleur en het materiaal van het ophangsysteem, de bedieningselementen, de rails en eventuele handvatten zijn kleine beslissingen die een grote impact kunnen hebben. Zorg ervoor dat dit ook past bij jouw interieurstijl! Is het niet helemaal gelukt? We helpen je graag verder. Stuur gerust een bericht!