Een bewakingscamera monteren

Monteren kunt u leren

U heeft een beveiligingscamera besteld om uw woning, kantoor of pand beter zichtbaar te houden en zo meer veiligheid te creëren. Nu wilt u de beveiligingscamera natuurlijk zo snel mogelijk monteren, zodat hij ook echt toegepast wordt. Wanneer u beveiligingscamera’s monteert, is het belangrijk om de handleiding van uw camera zorgvuldig te lezen. Vaak geven deze al een stappenplan voor het monteren van de camera. Ook kunt u direct zien of u dit aankunt, of dat u misschien toch een monteur moet inschakelen. Lees in deze blog waar u op moet letten bij het monteren van een beveiligingscamera.

Regelgeving rondom camerabeveiliging

Heeft u de handleiding doorgenomen en besloten om de beveiligingscamera zelf te monteren? Dan is het tijd om een goede plek voor de camera te zoeken. Denkt u dat u de perfecte plek hebt gevonden die een overzicht biedt van al uw eigendommen? Goed, maar dan bent u er nog steeds niet. Bij het plaatsen van beveiligingscamera’s komt namelijk nogal wat wet- en regelgeving kijken. U moet bijvoorbeeld iedereen die op de camera’s te zien kan zijn, waarschuwen dat ze worden gefilmd. Ook mag u niet het terrein van anderen in de gaten houden. Leest u zich dus goed in!

Camera monteren buiten

Wilt u een beveiligingscamera monteren aan de buitenkant van uw pand? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. U moet bijvoorbeeld beoordelen of de plek geschikt is om een camera te plaatsen. Kan de muur bijvoorbeeld worden geboord voor de bevestiging van de beugel? Kan de bekabeling netjes weggewerkt worden? Gebruik tijdens de installatie altijd materialen die bestand zijn tegen externe factoren zoals regen, wind en kou.Camera's

Zelf een beveiligingscamera monteren

In principe is het mogelijk om, mits u de technische kennis, het gereedschap en de tijd heeft, zelf een beveiligingscamera systeem samen te stellen. Alle beveiligingscamera’s worden geleverd met bijbehorende materialen, inclusief handleiding. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, maar met de juiste kennis komt u een heel eind. Wilt u het niet aan het lot overlaten? Besteed dan de montage van een beveiligingscamera uit aan een professional. Een doorsnee beveiligingssysteem is niet goedkoop en u wilt de camera’s natuurlijk niet beschadigen tijdens installatie.

Bent u een technische alleskunner en heeft u tips voor beginnende monteurs? Laat het ons weten via het contactformulier.