Airco installeren? Dit zijn de grootste voordelen!

Voordelen van airco

De zomers worden alsmaar warmer. Ook in ons kikkerlandje hebben we de laatste jaren regelmatig te maken met een hittegolf. Een airco kopen is dan ook een heel slimme investering! Maar een lekker koele woning in de zomer is niet de enige reden waarom u een airco zou moeten kopen. In dit blog vertellen we meer over de drie grootste voordelen.

Altijd een aangename temperatuur

Wanneer u een airco in uw woning installeert, zorgt u niet alleen voor een aangenaam koele temperatuur in de zomer. Veel airco units kunnen namelijk ook een ruimte verwarmen! De airco wordt in een bepaalde kamer in uw woning geïnstalleerd. Hiermee kunt u de ruimte heel gericht verwarmen, en op die manier besparen op de stookkosten. De airco blaast direct de koude of warme lucht uit, waardoor de ruimte snel op de juiste temperatuur is.

Verbetering van de luchtkwaliteit

Airco’s zijn voorzien van een filter. Hiermee worden de kleinste stofdeeltjes, allergenen en andere vervuilers uit de lucht gefilterd. Dit zorgt voor een heel schone lucht. Deze schone lucht is altijd prettig, maar is vooral ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. De enige voorwaarde is dan wel dat u de filter zo nu en dan moet (laten) reinigen, omdat het stof anders weer gewoon in de lucht terecht komt.

Precies de juiste luchtvochtigheid

Ten slotte draagt de airco ook bij aan de juiste luchtvochtigheid in de woning. De meest ideale relatieve luchtvochtigheid is tussen de 40 en 60%. Wanneer de luchtvochtigheid onder de 40% zit, hangt er een droge lucht in huis die niet alleen lichamelijke ongemakken kan veroorzaken, maar die ook voor schade aan bijvoorbeeld houten meubels kan zorgen. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt weer voor een klam gevoel in huis en een vochtige omgeving met kans op schimmelvorming. Door airco is de luchtvochtigheid in huis controleerbaar.

Heeft u al een airco laten installeren en wilt u uw ervaringen delen? Neem dan contact op!