Een open haard? Ga voor een liftdeurhaard!

De onzichtbare haard

Upgrade u uw huis graag met een open haard? Een open haard is altijd een goed idee. Creëer de sfeer en warmte waar u van gedroomd heeft in uw eigen huis voor optimaal comfort. Maar wist u dat er meer dan één type haard op de markt is? Denk bijvoorbeeld aan een liftdeurhaard. Nog nooit van een liftdeurhaard gehoord? Dan is dit artikel iets voor u! Lees hier de voordelen van een liftdeurhaard en waarom dit voor u misschien wel de aankoop van het jaar is.

Wat is een liftdeurhaard?

Als u nieuw bent in de wereld van haarden, vraagt u zich waarschijnlijk af wat een liftdeurhaard eigenlijk is. Een liftdeurhaard is een inbouwhaard voor hout met een schuifwand, meestal van glas. Wanneer deze wand open is, verdwijnt deze volledig in de ombouw van de haard en is daardoor onzichtbaar. Zo kunt u naar wens een open of gesloten haard in huis hebben. U kunt variëren tussen een open of gesloten haard wanneer het u uitkomt. Naast deze flexibiliteit heeft een liftdeurhaard nog meer voordelen. Lees ze hieronder.

Profiteren van een liftdeurhaard

Dit soort haarden bieden allerlei voordelen. Zo behaalt u al meer rendement doordat u de haard ook kunt afsluiten met een glazen wand. Bovendien staat hij prachtig in uw ruimte, in de muur of als scheidingswand van de kamer. Alle voordelen van de liftdeurhaard nog eens op een rijtje:

  • In geopende toestand heeft u vrij zicht op het vuur. Geniet met volle teugen van de vlammen en het knetterende hout!
  • U heeft geen last van roet op de glazen wanden als u deze open toestand gebruikt
  • In gesloten toestand neemt de efficiëntie en het rendement toe
  • Doordat de haard ingebouwd is, behoud u genoeg ruimte in uw kamer

Welke liftdeurhaard kiest u?

Met een liftdeurhaard bent u niet gebonden aan één model. Er zijn zoveel mooie modellen om uit te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een grote liftdeurhaard met onzichtbare omlijsting voor een modern effect in uw woonkamer, of een liftdeurhaard met aan weerszijden van de muur een opening voor doorkijk. Dit geeft uw huis meer ruimte en ook iets mysterieus. Houdt u wel van mysterieus? Denk dan ook eens aan accessoires zoals een zoutlamp in huis!