Voordelen van uw eigen laadpaal aan huis

Toekomstbestendig rijden kan vandaag

Elektrische voertuigen zijn de afgelopen jaren een ware hype geworden. En dat is niet voor niets. Deze voertuigen zijn het begin van een vergroenende toekomst voor transport wereldwijd. Het feit dat u dit artikel leest, betekent waarschijnlijk dat u er al deel van uitmaakt. Met een elektrische auto komt u ver. Maar niet oneindig ver! Een elektrische auto heeft ook een oplaadmoment nodig. Als u op het werk of in het openbaar afhankelijk bent van laadpalen, kan dat best eens lastig worden. Investeer daarom in een laadpaal voor thuis en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over een lege accu. Lees verder!

Nooit meer wachten op uw beurt

Als u afhankelijk bent van openbare oplaadpunten, kunt u in de problemen komen met andere gebruikers. Zo heeft u misschien een laadpaal in de buurt die u nu bijna uitsluitend zelf gebruikt, maar met de toenemende verkoop van elektrische auto’s in de toekomst zult u deze moeten delen met een groeiend aantal gebruikers in uw buurt. Natuurlijk wilt u niet in de rij staan om op te laden als u bijvoorbeeld haast heeft. Door te investeren in een eigen laadpaal aan huis is dit verleden tijd.

Nergens zo goedkoop als thuis

Als u geluk heeft, kunt u gratis of tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de laadpaal op uw werk. Helaas moet u nog steeds veel betalen voor laadpalen die op openbare plaatsen staan, zoals een winkelcentrum of bedrijventerrein. Een elektrische auto verliest op deze manier snel zijn charme. Met een laadpaal aan huis is het laden nergens zo goedkoop als thuis. Zo betaalt u alleen voor de energie. U zult dan misschien iets meer consumeren, maar relatief gezien is dit nog steeds verreweg de goedkoopste optie. De kosten voor de laadpaal heeft u snel terugverdiend!

Altijd met volle vaart vooruit

Op vakantie? Een lange rit maken? Onverwachte omweg? Dan is het natuurlijk handig als u een volle accu heeft. Als u afhankelijk bent van openbare laadpalen, bestaat de kans dat u niet op tijd heeft kunnen laden. Zeker voor onvoorziene situaties waarin u zich kunt bevinden. Met een laadpaal in huis is deze onzekerheid helemaal niet nodig. Doordat uw auto elke ochtend een volle accu heeft, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het opladen van uw auto.

Heeft u al een elektrische auto, maar vindt u een laadpaal een dure grap? Bekijk dan de mogelijkheid om de stroomvoorziening te regelen met zonnepanelen. Zo levert u (bijna) niets in!