Hulp bij chronische diarree

Last van chronische diarree?

Diarree is erg vervelend. We hebben er allemaal wel eens last van. Meestal is dit diarree die binnen een paar dagen vanzelf weer over gaat. In dat geval is er niet zo veel aan de hand. Maar soms kan het dat de diarree niet vanzelf weggaat. Heeft u al langer dan 3 weken last van diarree? Dan spreken we over chronische diarree. Het is erg belangrijk dat u hier hulp voor zoekt. Lees er hier meer over.

Gevaren chronische diarree

Diarree is dunne ontlasting. Bij diarree verliest u meer vocht en zout dan normaal. In het geval van chronische diarree kan dit erg gevaarlijk zijn, omdat uitdroging op de loer ligt. Vooral voor ouderen en kleine kinderen is dit een reëel risico. Het is dus van het grootste belang om voldoende water te blijven drinken. Daarnaast kan chronische diarree veroorzaakt worden door een bacteriële infectie of een onderliggende ziekte. Zoek daarom altijd hulp wanneer u last heeft van aanhoudende diarree. Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak te achterhalen en te behandelen. Wij raden aan om naar de huisarts te gaan.

Klachten chronische diarree

Vaak is dunne ontlasting niet het enige waar u last van heeft bij diarree. Wij zetten mogelijke andere klachten bij chronische diarree voor u een rij. U kunt last hebben van één of meer van deze symptomen:

  • Dunne ontlasting afgewisseld met verstopping
  • Slijmerige en/of bloederige ontlasting
  • Winderigheid
  • Een opgezette of harde buik
  • Gewichtsverlies
  • Slapeloosheid en/of vermoeidheid
  • Huidproblemen

U vindt hier meer symptoom informatie over chronische diarree.

We hopen dat dit artikel u geholpen heeft. Wist u al dat u bij ons ook zelf een bericht kunt insturen? Wij horen graag wat u bezig houdt of waar u graag meer over zou willen weten.