Alcoholtester kopen als bescherming

Is de BOB echt de BOB?

Gaat u graag samen met uw vrienden op pad voor een borrel nu het weer kan? Dan kunt u overwegen om een semi-professionele alcoholtester te kopen. Met deze semi-professionele alcoholtester weet u of u en uw vrienden teveel promille alcohol in het bloed hebben om veilig terug te rijden. Ook kunt u de BOB testen of hij of zij nog echt nog de BOB is.

De Bob heeft toch wat op

Een echte BOB heeft 0% alcohol op. Wist u dat iedere hoeveelheid alcohol, hoe klein dit percentage ook is, invloed heeft op het rijgedrag? Mocht u vrienden hebben die graag een pilsje drinken, waaronder ook de BOB, dan kunt u voor de veiligheid de semi-professionele alcoholtester erbij pakken. Zo kunt u testen of u veilig thuis kunt komen, of dat een taxi bestellen misschien een betere optie is.

Hoeveel een BOB maximaal mag

Uit studie blijkt dat toch 40% van de zogenaamde BOB’s alsnog een klein beetje drinkt. Een persoon mag maximaal 0,5 promille in het bloed hebben. 0,5 promille staat gelijk aan twee glazen bier voor een man en een glas bier voor een vrouw. Beginnende bestuurders mogen daarentegen nog minder alcohol in het bloed hebben. Tot een maximum van 0,2 promille, wat gelijk staat aan een glas bier voor mannen en minder dan een glas bier voor vrouwen. Een man wordt aangeschoten tussen de 0.5 en 1,5 promille, dus 3 tot 7 glazen. Een vrouw bereikt dit tussen de 2 en 5 glazen.

Alcoholtester voor de veiligheid

Het is aan u of u de BOB op zijn of haar woorden vertrouwt, hij draagt hoe dan ook een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het beter om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen. Koop een alcoholtester om er zeker van te zijn dat de rit veilig is voor u, alle medepassagiers en andere verkeersdeelnemers. Wilt u graag meer weten over de alcoholtester? Dan kunt u op deze website uw vragen stellen.