Een reachtruck certificaat voor uw medewerkers

Een reachtruck veilig bedienen

Uw medewerkers hebben dagelijks of incidenteel te maken met een heftruck. Dan is het van belang dat zij deze op een goede en veilige manier kunnen bedienen. Door het volgen van een opleiding kunnen zij hun reachtruck certificaat behalen. Zo verkleint u de risico’s op ongelukken. In dit blog vertellen wij u meer over het reachtruck certificaat.

Wat leert een werknemer bij de opleiding?

Wanneer uw werknemer een reachtruck opleiding volgt, leert hij in de basisopleiding binnen twee dagen bewust en veilig werken met een reachtruck. Alle noodzakelijke kennis en praktijkoefeningen worden in die dagen grondig doorgenomen. Zo weet u dat de bestuurder van de reachtruck veilig werkt. Wanneer uw werknemer al een reachtruck certificaat of Veiligheidspas Reachtruckchauffeur heeft waarvan de geldigheid op het punt staat te verlopen, dan kan hij deze binnen een dag verlengen.

Voor wie is een reachtruck certificaat belangrijk

Operators, productiemedewerkers, magazijnmedewerkers en vrachtwagenchauffeurs moeten in hun werk incidenteel eenvoudige werkzaamheden met een reachtruck uitvoeren. Het is daarbij belangrijk over een reachtruck certificaat te beschikken. Zo werken zij op een veilige manier. Ook werknemers die hun kennis moeten opfrissen, hebben baat bij een cursus.

Voordelen cursus op locatie

Wanneer u een groep werknemers hun reachtruck certificaat wil laten halen, kan dit ook op locatie. Het volgen van een opleiding binnen de eigen organisatie heeft voor uw medewerkers een aantal voordelen:

  • Vaardigheden verbeteren in de vertrouwde werkomgeving;
  • Gericht op de activiteiten binnen het eigen bedrijf;
  • Nieuwe kennis direct toepasbaar in de eigen omgeving.

Een reachtruck certificaat voor uw medewerkers

Wilt u uw werknemers ook laten opleiden zodat zij hun reachtruck certificaat kunnen behalen? Een opleider gespecialiseerd in reachtrucks biedt u maatwerk. Heeft u hier ervaring mee? Deel die dan via het contactformulier.