Hoe vervangt u zelf een cilinderslot?

Zelf een cilinderslot vervangen

Is uw cilinderslot versleten of drooggelopen? Of werkt uw cilinderslot simpelweg niet meer? U kunt in dergelijke situaties het best uw cilinderslot vervangen door een nieuwe, betere variant. U wilt uw deuren namelijk wel goed kunnen openen en sluiten. Stel u voor dat uw deur niet opent en u uw huis niet meer in kunt. Of dat uw deur niet meer sluit en iedereen ongevraagd naar binnen kan lopen. Om dit te voorkomen, vertellen wij u in dit blog hoe u zelf een cilinderslot vervangt.

Onderzoek eerst het probleem

Voordat u het cilinderslot vervangt, dient u eerst het probleem te onderzoeken. Bij oude cilindersloten of cilindersloten die slecht functioneren, zult u een nieuwe moeten kopen. Het kan echter voorkomen dat het probleem ergens anders in zit. Bijvoorbeeld in de cilinder of in de sluitplaat. Door in kaart te brengen waar het probleem zit, weet u precies wat u moet vervangen. Soms hoeft u enkel de cilinder te vervangen, in plaats van het gehele slot.

Tips bij het kopen van een cilinderslot

Er zijn een aantal gegevens belangrijk wanneer u een nieuw cilinderslot wilt kopen. Dit zijn:

  • De grootte van het slot. U kunt het best het cilinderslot vervangen door een variant met dezelfde afmeting. Wanneer u voor een andere afmeting kiest, is het nodig om de frees bij te werken.
  • De doornmaat. De doornmaat kunt u eenvoudig zelf berekenen. U meet de afstand van het hart van de profielcilinder tot de voorkant van het cilinderslot. Vaak is deze afstand 50 of 60 millimeter.
  • De PC-maat, ofwel slotsparing. Dit is de lengte tussen het hart van het krukgat en het hart van de cilinder. Door de PC-maat vast te stellen, bepaalt u welk type cilinderslot u nodig heeft.
  • Gaat u nieuwe sloten bestellen? Dan is het belangrijk dat u al deze afmetingen bij de hand heeft. Hiermee verzekert u zich ervan dat u de goede variant haalt en komt u later niet voor ongewenste verrassingen te staan, bijvoorbeeld dat er een extra frees in de deur gemaakt moet worden.

    Laat ons Dit bericht werd geplaatst in Beveiliging door Jochem. Markeer de permalink als favoriet.