Geschil met uw verzekeraar? Dit moet u doen

Wat te doen in het geval van een geschil met uw verzekeraar

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering, brandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Helaas gebeurt het wel eens dat een verzekeraar er voor kiest om dan toch de schade niet uit te betalen. In die situatie krijgt u te maken met verzekeringsrecht. In dit blog vertellen wij wat u kunt doen als u een geschil heeft met uw verzekeraar.

Een advocaat inschakelen

In het geval van een geschil met uw verzekeraar kunt u een advocaat inschakelen om u hiermee te helpen. Kies voor een advocaat die is gespecialiseerd in verzekeringsrecht. Zo’n specialist kan u helpen om het geschil met de verzekeraar van uw brandverzekeringen, ongevallenverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, bedrijfs- en aansprakelijkheidsverzekeringen, bromfiets- en autoverzekeringen of reisverzekeringen op te lossen. Waar een verzekeraar meerdere malen per jaar te maken krijgt met geschillen in het verzekeringsrecht, heeft u hier als particulier waarschijnlijk weinig ervaring mee. Een advocaat kent het verzekeringsrecht op zijn duimpje en heeft veel ervaring met procedures waarin wordt opgetreden tegen verzekeraars.

Voorbeelden van geschillen in het verzekeringsrecht

In de meeste gevallen ontstaan er geschillen wanneer de verzekering weigert om een schade-uitkering uit te betalen. Veelvoorkomende redenen die verzekeringen aandragen zijn:

  • De verzekerde zou het aanvraagformulier voor de verzekering niet correct hebben ingevuld en daardoor niet voldoende hebben voldaan aan de informatie- en meldingsplicht
  • De schade zou niet onder de verzekeringsdekking vallen
  • De schade zou te laat zijn gemeld
  • De verzekerde zou door een gewijzigde situatie niet meer voldoen aan de dekkingsomschrijving
  • De verzekeraar kan claimen dat de verzekerde zelf de situatie zou hebben veroorzaakt

Schrijf mee met Icfem2007

Lijkt het u leuk om gastblogger te worden bij Icfem2007? Dat kan! U kunt uw bericht insturen via het formulier hier op de site.