Goed advies over airco: vooral nu belangrijk in tijden van corona

Ideale tijd om een airco te kopen

De zomers in Nederland worden elk jaar weer warmer. Dat is niet alleen thuis erg vervelend, maar ook op kantoor. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om airconditioning in hun kantoor te installeren. Maar het is vooral nu belangrijk om een specialist in te schakelen voor goed advies over airco’s in verband met corona. Wij vertellen graag alvast wat meer.

Airconditioning en corona

Veel mensen denken dat airconditioning de verspreiding van het coronavirus versnelt. Dat komt door een onderzoek dat in China uitgevoerd is. Hier vonden ze inderdaad een verband tussen de luchtstroom van de airconditioning en de verspreiding van het coronavirus. Echter bleek uit het onderzoeksverslag dat er, in de simulatie, sprake was van minder dan 1 liter/seconde per persoon aan verse luchttoevoer. Dat is ontzettend weinig. In een gemiddeld Nederlands kantoor is toch echt wel een minimale verse luchttoevoer van 10 liter/seconde per persoon. Het onderzoek werd herhaald, en daaruit bleek dat de slechte ventilatie inderdaad de boosdoener was. Een ventilatie van minimaal 15 liter/seconde per persoon in een kantoor is perfect. Dan kunt u gerust gebruik maken van de airconditioning om de ruimte lekker koel te houden.

Houd de airco schoon

De airconditioning op kantoor zorgt dus niet voor een snellere verspreiding van het coronavirus als er sprake is van een goede ventilatie. Dat betekent niet dat het helemaal niet voor gezondheidsproblemen kan zorgen. In een airconditioner zit namelijk een filter. Die zorgt ervoor dat stof en ander vuil uit de lucht gefilterd wordt, en dat ‘verse’ lucht weer teruggevoerd wordt in de ruimte (de airco filtert het coronavirus niet, dat is te klein). Maar, wanneer de filter in de airco vol zit met stof en vuil, wordt er alleen maar vervuilde lucht de ruimte in geblazen. Dat kan onder andere zorgen voor allergieën en andere gezondheidsproblemen. Wist u dat er bedrijven zijn die de airco niet alleen installeren, maar die hem ook periodiek onderhouden? Ideaal als u hier zelf geen energie aan wilt besteden, of als u hier geen tijd voor heeft.

Nu het rustig is op kantoor, en nu het nog koel is buiten en de vraag naar airconditioning nog niet hoog is, is het de ideale tijd om een airco te laten installeren. Neem contact met ons op, en wij helpen u met het vinden van een betrouwbare specialist.