Hoe maak je een perfect LinkedIn profiel?

Tips voor een goed LinkedIn profiel

Wanneer je op zoek bent naar een baan, is het handig om een goed LinkedIn profiel aan te maken waarop je toekomstige werknemer meer over je te weten kan komen. Icfem2007 geeft je graag tips over hoe je zo’n profiel inricht. Ben jij momenteel op zoek naar een baan? Dan is het altijd handig om een ervaren professionalin de arm te nemen die jou helpt om de perfecte baan te vinden.

Goede eerste indruk

LinkedIn bestaat ondertussen alweer 11 jaar en is met meer dan 590 miljoen leden het grootste professionele sociale netwerk ter wereld. Wanneer iemand jouw naam intypt op Google dan is je LinkedIn profiel waarschijnlijk een van de eerste hits die ze aantreffen. Met een goed LinkedIn profiel laat jij een mooie eerste indruk achter bij je toekomstige werkgever, genoeg redenen dus om hier even aandacht aan te besteden! Je begint door je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Voeg dus je volledige naam, opleidingen, eerdere werkervaringen, cursussen die je hebt gevolgd en andere relevante informatie in op je profiel. In de samenvatting schrijf je op wat je expertises zijn en waarvoor mensen je kunnen benaderen.

De juiste profielfoto

Uit onderzoek is gebleken dat de profielen mét profielfoto wel 40 procent vaker worden bekeken! Je profielfoto geeft meteen een eerste indruk van wie jij bent. Kies voor een professioneel ogende portretfoto die laat zien wat jij wilt uitstralen. Andere dingen om op te letten zijn:

  • Zorg dat de foto van een goede kwaliteit is
  • Kijk recht in de camera met een glimlach
  • Zorg dat je alleen op de foto staat
  • Kies een recente foto

De foto wordt in het klein weergegeven, daarom is het beter om een portretfoto te kiezen in plaats van een foto waar je met je hele lichaam op staat.