Hoe voorkomt u een vlooienplaag? Lees het hier!

Een vlooienplaag in uw woning

Vlooien laten zich moeilijk bestrijden. Als u last heeft van een vlooienplaag is het dan ook van belang een ongediertebestrijder in te zetten. Indien uw hond of kat zichzelf veelvuldig krabt, zijn er meestal vlooien in het spel. Behalve jeuk kunnen de vlooien ook infecties veroorzaken bij uw huisdier. Ook mensen worden gebeten, met soms allergische reacties op de huid als gevolg. Hoe komt u erachter dat u te maken heeft met vlooien? En hoe voorkomt u een vlooienplaag in uw woning? In dit blog geven wij hier antwoord op.

Hoe zijn vlooien herkenbaar?

Vlooien zijn moeilijk met het blote oog waar te nemen. De vlo kunt u niet zien vliegen, omdat deze kruipt en springt. Misschien heeft u een hond of kat die zichzelf meer dan normaal krabt. Het beste wat u dan kunt doen, is de vacht kammen met een speciale vlooienkam. Het kan zijn dat u hier dan veel zwarte puntjes op ziet. Dit kunnen uitwerpselen van vlooien zijn. Op een wit tissue verkleuren deze roodbruin.

Hoe voorkomt u een vlooienplaag

Dat uw huisdieren vlooien met zich meenemen, kunt u niet geheel voorkomen. U kunt echter wel voorkomen dat u te maken krijgt met een vlooienplaag. U kunt in overleg met de dierenarts uw huisdier (ter preventie) anti-vlooiendruppels geven, zodat vlooien zich niet meer kunnen voortplanten in de vacht van uw huisdier. Het is daarbij verstandig iedere dag uw woning te stofzuigen en te dweilen, waardoor u eitjes en larven tijdig opruimt. Indien er al vlooien in uw huis aanwezig zijn, kunt u het beste uw stofzuigerzak regelmatig vervangen. Doe de zak vervolgens in een afgesloten extra zak voordat u deze weggooit. Ook kunt u ervoor zorgen dat de eitjes en larven zich niet verder ontwikkelen door uw kleden geregeld uit te kloppen en in de zon te hangen. De kleden boven de 60 graden wassen, zorgt ervoor dat vlooienlarven doodgaan. Ook is het goed uw huisdieren regelmatig te kammen met een ijzeren vlooienkam. Indien u vlooien tegenkomt, kunt u deze in een bakje met afwasmiddel leggen. Dit is een dodelijk mengsel voor vlooien. Heeft u al te maken met een vlooienplaag? Dan werken de normale middelen vaak niet meer en kunt het beste een ongediertebestrijder. inschakelen. Zo weet u zeker dat u definitief van de vlooien verlost bent. Wij wensen u veel succes bij het bestrijden van de vlooien!