Huissleutel klem in slot

Huissleutel afgebroken

Uw huissleutel zit eerst moervast. Vervolgens geeft deze mee, maar helaas niet op de manier waar u op hoopte. Uw sleutel is afgebroken! En daar staat u dan voor een dichte deur. Hoe kan dat? En wat kunt u eraan doen?

Hierdoor klemt uw sleutel

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waarom uw sleutel niet meegeeft. De meest voor de hand liggende is dat uw sleutel beschadigd of verbogen is. Ook kan er een palletje van het slot zijn blijven steken. Een cilinderslot bestaat namelijk uit diverse palletjes en veertjes. Als er één blijft steken zit uw al sleutel vast.

Liever voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u voelt dat uw sleutel vastzit in het slot en u zich realiseert dat u dit niet zonder hulp op kunt lossen, is het beter om er verder vanaf te blijven. Als de sleutel namelijk ook nog afbreekt bent u immers nog verder van huis.

Zo voorkomt u het

Het vast komen te zitten van je huissleutel in het slot kan vaak worden voorkomen. Door zowel regelmatig het slot als de sleutel zelf te smeren, zorgt u voor minder wrijving tussen de materialen. Hiermee beperkt u onnodige slijtage. Ook kunt u in de gaten houden of uw sleutel verbogen is of beschadigingen vertoont. Het is dan raadzaam de sleutel tijdig te vervangen om het slot niet te beschadigen.

Sleutel laten verwijderen door slotenmaker

Is het te laat en is uw sleutel afgebroken? Of zit uw sleutel muurvast in het slot? Dan kan een professionele slotenmaker ervoor zorgen dat u snel uw huis weer in kunt. Vaak kunnen zij de sleutel verwijderen zonder het slot te beschadigen. Zij zullen eerst proberen het vastzittende palletje los te krijgen zodat de sleutel probleemloos verwijderd kan worden. Ook een afgebroken sleutel weten zij er vaak zo uit te vissen. Indien dit niet lukt zullen zij het slot gecontroleerd forceren. Indien gewenst kunnen zij direct een nieuwe cilinder plaatsen.

Vond u dit een interessant artikel? Houd dan dit blog in de gaten. Er verschijnen regelmatig nieuwe artikelen.