Investeren in vastgoed met een beperkt budget

Meer uit uw spaargeld halen

De rente op uw spaargeld daalt steeds verder, en tikt bij sommige banken binnenkort zelfs de nul procent aan! Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe manier om uw spaargeld in waarde te laten stijgen. Het investeren lijkt dan de juiste oplossing. Gelukkig hoeven er geen tonnen op uw bankrekening te staan om het te investeren. Er zijn genoeg mogelijkheden om met een kleiner budget een extra zakcentje te verdienen, bijvoorbeeld door uw spaargeld te beleggen.

Banken nemen geen risico

Wanneer iemand geld wil investeren in vastgoed, begint het proces meestal bij de bank. Wilt u met een beperkt budget investeren? Dan hebben we helaas slecht nieuws in dit opzicht. Banken houden er namelijk helemaal niet van om risico’s te lopen. Wanneer u wilt investeren met een beperkt budget, loopt u als het ware minder risico dan de bank. Vooral op de altijd veranderende woningmarkt kunnen de risico’s flink oplopen. Gelukkig zijn er toch manieren om ook met een beperkt budget in vastgoed te investeren, en extra geld te verdienen.

Investeren via crowdfunding

Dé manier van investeren met een kleiner budget? Investeren via crowdfunding! Dit is een relatief nieuw concept. Wanneer u gaat investeren via crowdfunding hoeft u niet het volledige pand te betalen. U kiest een project waar u het geld in gaat beleggen. Vervolgens geeft u aan hoeveel geld u in dat project wilt investeren. Dat kan al vanaf €500! Andere beleggers investeren de rest van het bedrag. Vervolgens deelt u de winst, die kan oplopen tot 10%.

Hoe het werkt

Online zijn een groot aantal projecten te vinden waarvoor u rechtstreeks de hypotheek kunt financieren. Als investeerder krijgt u het eerste recht op hypotheek, en het vastgoed is het onderpand. Hierdoor is het risico veel minder groot dan wanneer u bijvoorbeeld investeert in aandelen. Ook zijn de looptijden van de lening in de meeste gevallen erg kort, waardoor u snel uw geld terug heeft.

Begin met investeren

Kortom, om te investeren in vastgoed hoeft u geen grote bedragen neer te leggen. Het kan al vanaf €500, bijvoorbeeld met uw spaargeld. Wilt u ook investeren door middel van crowdfunding? Neem dan een kijkje in het aanbod aan verschillende projecten die beschikbaar zijn.