Je spaargeld beleggen

Uw spaargeld beleggen

Beleggen met uw spaargeld doet je zo!

Beleggen: we hebben er op de een of andere manier allemaal weleens over nagedacht. Is het iets voor mij? Heb ik er een groot genoeg budget voor? Beleg ik in vastgoed, aandelen, crypto, bitcoins, obligaties of iets anders? Allemaal vragen die de revue passeren. Nagaan hoeveel spaargeld u heeft is vaak één van de eerste stappen in het besluitvormingsproces. Maar waar let u nou op voordat u met uw spaargeld gaat beleggen? Dat leest u in dit blog!

Zorg dat het binnen uw budget past

Zorg er altijd voor dat u belegt met geld dat u ook daadwerkelijk kunt missen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u, nadat een belegging een keer weinig oplevert, uw boodschappen, huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Als u belegt met spaargeld, regel dan altijd een buffer zodat u een minimum heeft waar u nooit onder wil komen. Heeft u meer dan het minimum? Dan kunt u meer risico nemen en meer beleggen.

Kiest u voor een risico of voor zekerheid?

Stel uzelf de vraag of u liever voor zekerheid gaat of voor een (klein) risico. Ook de vraag hoe lang u het geld kunt missen, is van belang. Denk ook na over wat het doel is van de keuze om te blijven sparen of om te gaan beleggen. Voor bepaalde spaardoelen is beleggen namelijk heel interessant en voor anderen weer minder.

Ga voor een goede financieel adviseur

Wilt u gebruik gaan maken van een financieel adviseur? Een goed idee! Zorg er altijd voor dat u een goede aan de haak slaat. Ga ten eerste na welke kosten hij of zij rekent voor de diensten. Het is voor beleggingsadviseurs namelijk verboden om vergoedingen te ontvangen van beleggingsfondsen. Kijk ook goed of de kosten van de dienstverlening duidelijk staan vastgelegd in een overzicht. Zo voorkomt u nare verrassingen.

Gebruik deze tips als je spaargeld wilt beleggen in vastgoed, crypto, aandelen, obligaties of iets anders.

Heeft u nog tips of iets anders te vertellen over spaargeld beleggen? Stuur ons dan gerust een bericht.