3 tips om uw kantoor beter te beveiligen

Veiligheid op kantoor

Wanneer er gesproken wordt over het goed beveiligen tegen inbrekers, gaat het in de meeste gevallen over woningen. Maar ook bedrijfspanden worden regelmatig het doelwit van inbraak. Het is dan ook nodig om het kantoor goed te beveiligen om inbraak tegen te gaan. Dat doet u bijvoorbeeld door een alarmsysteem te kopen. In dit blog geven we 3 tips voor het beveiligen van uw kantoor.

1. Bezuinig niet op sloten

Hetgeen waar u zeker niet op mag bezuinigen met betrekking tot uw kantoor, is de sloten van het pand. Slimme inbrekers hebben sloten die goed lijken in sommige gevallen al onder een minuut geopend. Een goede slotenmaker kan advies geven over een veilig slot dat ook geschikt is voor bedrijfspanden. Die worden namelijk op een andere manier gebruikt dan de sloten van huizen.

2. Installeer een goed alarmsysteem

Een goed alarmsysteem is onmisbaar voor elk bedrijfspand, dus ook om uw kantoor te beveiligen. Alarmsystemen voor bedrijven waren vroeger erg duur, maar tegenwoordig zijn er veel goede alarmsystemen op de markt die helemaal niet zo veel kosten. Plak ook een sticker op uw ramen om duidelijk te maken dat u een alarmsysteem heeft. Dat schrikt inbrekers namelijk af.

3. Laat kostbare spullen niet slingeren

Onze laatste tip is om kostbare spullen niet te laten slingeren, en om ze goed op te bergen. Als er dan toch een inbreker het pand in komt, dan kunnen ze niet zomaar bij de waardevolle spullen. Plaats daarom kasten die u af kunt sluiten op kantoor, zodat u de spullen op kunt bergen en de kast af kunt sluiten wanneer u naar huis gaat.

Wilt u meer tips of persoonlijk advies voor het beveiligen van uw kantoorpand? Neem dan contact met ons op, wij brengen u in contact met een specialist bij u in de buurt.