3 tips om ongedierte te voorkomen

Voorkom ongedierte in huis

Natuurlijk wilt u ongedierte in uw woning zoveel mogelijk voorkomen. Maar hoe zorgt u er precies voor dat beestjes weg blijven, en dat u niet de ongediertebestrijding in Ede in hoeft te schakelen? Wij geven in dit blog 3 tips om ongedierte in uw woning te voorkomen.

1. Houd uw huis schoon

Onze eerste tip is om uw huis goed schoon te houden. Het is zeker niet zo dat ongedierte alleen maar in vieze woningen voorkomen, maar ze worden wel aangetrokken door bijvoorbeeld restjes voedsel. Ook zijn donkere en stoffige hoekjes de ideale nestelplek voor ongedierte. Creëer geen omstandigheden waardoor ongedierte zich thuis gaat voelen. Zorg regelmatig voor een goede schoonmaak, ruim de vieze afwas meteen op en laat geen afval rondslingeren.

2. Voorkom knusse ruimtes

Ongedierte nestelt zich het liefste in knusse ruimtes. Dan hebben we het natuurlijk niet over het feit dat u een gezellige woonkamer heeft. We bedoelen de donkere, stoffige hoekjes in uw woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u geen ruimte laat tussen de meubels en de muur. Dit soort nissen zijn perfect voor ongedierte zoals muizen. Neem bijvoorbeeld de kasten van Ikea. Die hebben een inkeping voor de plint, zodat de kast goed tegen de muur kan staan. Als die inkeping niet goed dicht is, is het de ideale plek voor ongedierte. Zorg dus dat u dit soort overgebleven ruimte goed dicht.

3. Dicht kieren en naden

Tenslotte is het belangrijk om te voorkomen dat ongedierte überhaupt de woning in kan komen. Dat doet u door kieren en naden goed te dichten. Ongedierte kan al via de kleinste openingen het huis inkomen. Een muisje heeft bijvoorbeeld maar een gaatje van een halve centimeter nodig! Door horren voor uw ramen en deuren te plaatsen, kunt u alsnog uw woning ventileren zonder dat er beesten een weg naar binnen vinden.