Klassieke lantaarnpalen een goede toevoeging aan uw tuin

Wilt u klassieke lantaarnpalen in uw tuin? Dan is het belangrijk om eerst een compleet lichtplan te maken voor de inrichting van uw tuin. U weet dan precies waar de lampen en tuinlantaarns bevestigd moeten worden. Lantaarnpalen zijn verkrijgbaar in diverse groottes en maten. Zo kunt u kiezen voor een lage klassieke lantaarnpaal, maar ook een ouderwetse straatlantaarn.

Tuinverlichting werkt bijna altijd op elektriciteit en dit geldt ook voor lantaarns. Voordat u een klassieke tuinlantaarn in uw tuin plaatst, dient u dus een kabel in te graven. Daarnaast is het belangrijk om het soort verlichting te kiezen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor duurzame ledverlichting.

Verklein het risico op inbraken

Met een lantaarn verlicht u grote delen van uw tuin. Hiermee zorgt u niet alleen voor meer sfeer in uw tuin, maar beschermt u uw woning ook tegen inbraken. Als u uw tuin ’s avonds verlicht, verkleint u namelijk het risico op een inbraak. Inbrekers kunnen zich dan immers niet verschuilen achter een donkere plek.

Kies het type lantaarn dat bij uw tuin past

Voordat u klassieke lantaarnpalen kiest, is het belangrijk om de stijl van uw tuin goed te bepalen. Een klassieke tuinlantaarn lijkt veel op een lamp uit een ouderwets sprookje. De lampen passen perfect in een klassieke of landelijke tuin. U kunt de verlichting bijvoorbeeld langs uw tuinpad plaatsen.

Vanwege het mooie design zijn tuinlantaarns en klassieke lantaarnpalen zeer populaire lampen voor in de tuin. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en designs. Op basis van de kleuren en de stijl van uw tuin, kunt u een type lantaarn kiezen dat het beste bij uw tuin past.

Diverse soorten klassieke lantaarnpalen

Het materiaal van een lantaarnpaal bepaalt de uitstraling. Klassieke lantaarnpalen zijn vaak gemaakt van zwart kunststof. Het omhulsel van de lamp kan gemaakt zijn van glas of doorzichtig kunststof. Afhankelijk van uw tuinwensen kunt u kijken welk type lantaarnpaal het mooiste in uw tuin staat. Er zijn diverse soorten klassieke lantaarns verkrijgbaar. Zo heeft u onder meer de keuze uit een:

  • Eénlichts lantaarn met een vierkante bronzen kap
  • Straatlantaarn met een aluminium lampenkap en paardenhoofd bovenop
  • Losse lantaarnpaal versierd met Franse lelies
  • Drielichts tuinlantaarn met een zeskantige aluminium lantaarnkap
  • Vijflichts buitenlantaarn met ronde koperen lampenkap

Bijna alle soorten tuinverlichting, zoals klassieke lantaarnpalen, zijn verkrijgbaar in led- of halogeenverlichting. Een tuinlantaarn met ledverlichting is de slimste keuze. Ledverlichting kost namelijk veel minder stroom en draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot.