Een ontruimingsbedrijf biedt hulp bij een kamer opleveren na overlijden

Ontruiming na overlijden: een vervelende periode

Bent u op zoek naar een partij die u kan helpen met het ontruimen van een kamer na het overlijden van een naaste van u of iemand in uw vrienden- of familiekring? Dan zijn een paar zaken heel erg belangrijk. In dit blog willen wij u graag helpen om deze op een rij te zetten. Als u in het midden van deze zware periode staat, staat uw hoofd wellicht niet naar het zoeken naar de juiste partner om mee in zee te gaan. Om deze reden willen we u helpen om alvast een goed beeld te krijgen van wat er zoal moet gebeuren. Een specialistisch ontruimingsbedrijf kan u in deze tijd veel stress besparen.

Kies voor een betrouwbare en respectvolle specialist

Het allerbelangrijkste is om te kiezen voor een ontruimingsbedrijf waar u een goed gevoel bij heeft. Uiteraard moeten zij betrouwbaar zijn, maar nog belangrijker: zij moeten respectvol omgaan met de spullen die uit de betreffende kamer gehaald worden. Het internet biedt tegenwoordig mogelijkheden om te kijken of er positieve of negatieve verhalen zijn over het betreffende bedrijf. Eventueel kunt u nog contact opnemen of misschien zelfs langsgaan op locatie om een eerste indruk te krijgen alvorens u beslist met deze partij samen te werken.

Denk na over de bestemming van het meubilair

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om de nieuwe bestemming van het meubilair van de overledene. Wellicht heeft u zelf al een verdeling gemaakt in een testament, of bent u onderling met uw naasten overeengekomen tot overname van bepaalde meubels of gedeelten van de inboedel. Als u niet beslist de meubels zelf over te nemen, kunnen deze eventueel een tweede leven krijgen. Kies voor een bedrijf dat samenwerkt met goede doelen of kringloopwinkels in de buurt. Op deze wijze kunnen andere mensen nog gebruik maken van de meubels die anders bij de stort terecht zouden komen. Want dat is de laatste optie die veel ontruimingsbedrijven bieden. Een advies is om na te vragen of het betreffende ontruimingsbedrijf ook mogelijk zelf meubilair kan inkopen. Als dit een mogelijkheid is, zal de opbrengst van deze inkoop kunnen worden afgetrokken van de uiteindelijke kosten van de ontruiming. Niet iedere ontruimer biedt dit als mogelijkheid, dus doe vooraf goed en gedegen onderzoek.

Bezemschoon opleveren zonder problemen

De kamer moet bij een ontruiming dikwijls bezemschoon worden opgeleverd. Standaard zorgt het ontruimingsbedrijf hiervoor. Over het algemeen zal het schoonmaken van de betreffende ruimte hier ook bijhoren. Wat echter niet altijd onderdeel is van de service van een ontruimingsbedrijf is het uitvoeren van reparaties. Wanneer er bouwtechnische veranderingen zijn gedaan aan de kamer (een verplaatste muur of keukenblok) kunnen bepaalde ontruimingsbedrijven dit ook verhelpen. Zoek van tevoren goed uit of het bedrijf naar uw keuze deze mogelijkheid ook biedt.

Schakel een specialist bij u in de buurt in

Uiteraard is het verstandig om te kijken naar een specialist in de buurt. Op deze wijze kan deze fluks bij u op locatie zijn en kan deze snel te hulp schieten bij eventuele vragen of problemen die opspelen. Vaak scheelt het ook in de kosten: uiteraard zal een ontruimingsbedrijf dat het halve land moet doorreizen om bij u te arriveren, meer reiskosten rekenen. Wij wensen u veel succes met de zoektocht naar het voor u perfecte ontruimingsbedrijf.