Op de camping: kamperen weer in trek!

De kampeerbranche in de lift

Caravanvakanties zijn weer in trek. Uit cijfers van onder andere de BOVAG blijkt dat de verkoop van caravans met 3,7% is gestegen in de eerste drie maanden van 2016. Ook werden er 24% meer kampeerauto’s verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Met deze toename in verkoop, laat de kampeerbranche een periode van dalende verkoopcijfers achter zich.

Doorgewinterd in kamperen

Na de magere economische jaren, durven mensen het steeds meer aan om een vervangende of nieuwe aankoop te doen. Het zijn echter niet alleen de ouderen onder ons die nog steeds voor een kampeervakantie kiezen. Ook kiezen steeds meer jonge gezinnen voor een vakantie op een familie camping in binnen – of buitenland. Waar veel mensen de scenario’s afzweren van lekkende tenten, met een wc-rol onder de arm over de camping lopen en lekgeprikt worden door de muggen, blijken wij als Nederlanders toch echt doorgewinterde kampeerders. Maar waarom eigenlijk?

Redenen om te gaan kamperen

Het gevoel van vrijheid en maar ‘zien waar je terecht komt’ is voor veel mensen reden om ook vaker voor de welbekende sleurhut te kiezen. Even weg van de sleur van het dagelijks leven en genieten van rust, ruimte en natuur. Ontdaan van de luxe van thuis, begint men weer een beetje te genieten van de kleine dingen des levens. Verse broodjes van de bakker, spelende kinderen die over de camping rennen, een boekje lezen in de schaduw bij uw caravan… het is tijd om te onthaasten. Hieronder leest u nog een aantal redenen waarom kamperen voor veel Nederlanders nog steeds een populaire vakantie is:

  • Veel mensen zien het als een ontsnapping aan het dagelijkse stadsleven
  • Herontdekking van de schoonheid van de natuur
  • Op de camping ben is men meer op elkaar aangewezen: tijd voor quality time!
  • Kamperen kan relatief goedkoop zijn
  • U kunt in feite gaan en staan waar u wilt

Tips voor uw campingkeuze

Bij het uitkiezen van de meest geschikte camping staat de vraag centraal in hoeverre de omgeving van de camping u in staat stelt om volledig te kunnen ontspannen. Zonder de luxe van thuis, worden de basale behoeften op de camping ineens extra belangrijk. Ontstressen en tot rust komen zijn nog wel de meest belangrijke behoeften die mensen op een camping hopen te vinden. Zorg er dan ook voor dat u uw tent of caravan op een rustige plek opzet en vermijd drukke toegangswegen naar facilitaire voorzieningen. Houd ook in de gaten naast wat voor mensen u komt te staan (jongeren zijn over het algemeen luidruchtiger) en zorg ervoor dat u een bepaalde mate van privacy voor uzelf creëert. Bent u op zoek naar een camping die zowel kindvriendelijk als rustig is? Kijk dan eens naar de website van deze Nederlandse camping.