Een onderhoudscontract voor de cv ketel bespaart u tijd en geld en zorgt voor veiligheid.

Zelfs de beste producten hebben onderhoud nodig

Bij veel producten is het verstandig om bij aanschaf ook een onderhoudscontract af te sluiten. Zelfs de allerbeste auto heeft onderhoud nodig. Dan wilt u de beste service tegen de beste prijs. Voor een cv ketel of combiketel is dat niet anders. Een cv-ketel of combiketel wordt over het algemeen iedere 2 jaar grondig nagekeken. Daarbij wordt de werking gecontroleerd. Waar nodig wordt de instelling geoptimaliseerd. De ketel heeft een aantal essentiële onderdelen. Net als bij een auto het oliefilter op tijd moet worden ververst, zo heeft een cv-ketel of combiketel dit ook. Een vakkundige monteur zorgt voor het vervangen en onderhouden van de onderdelen. Zeker niet onbelangrijk is de controle op de afvoer. We kunnen niet alle nare voorvallen uitsluiten, maar we kunnen met een goed onderhoudscontract wel zorgen voor de best mogelijke veiligheid.

Een voorbeeld van het niet hebben van een onderhoudscontract

Bij de overname van een woning gingen de nieuwe eigenaren tot het maximum om de woning te kunnen kopen. Aansluitend besloten ze te besparen op andere kosten. Zo werd het onderhoudscontract voor de combiketel van de vorige bewoners niet overgenomen. Dit had weliswaar via de leverancier eenvoudig gekund, maar het scheelde € 80,- per jaar. De combiketel werd zonder onderhoudscontract in gebruik genomen. Na een jaar begaf de ketel het. Er moest een nieuwe ketel komen. De kosten waren ruim € 1.000,- en de installateur gaf aan dat de vervanging niet nodig was geweest als er op tijd onderhoud aan de ketel was gepleegd. De besparing bleek in dit geval een kostbare aangelegenheid. De bewoners zonder onderhoudscontract hadden uiteraard spijt van hun aanvankelijke keuze. Voor de nieuwe ketel werd daarom wel een onderhoudscontract genomen.

Waar kunt u op letten bij het afsluiten van een onderhoudscontract?

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv ketel zijn een aantal punten van belang. Door te kiezen voor een bedrijf dat aan onderstaande punten voldoet kunt u rekenen op zekerheid en betrouwbaarheid:

  • Vraag binnen uw persoonlijke netwerk om ervaringen met bedrijven
  • Lees de beoordelingen over bedrijven die een onderhoudscontract bieden
  • Zorg dat uw onderhoudsleverancier dag en nacht bereikbaar is
  • Vraag vooraf om een duidelijke offerte of prijsopgave
  • Doe navraag over kennis en ervaring met uw type cv- of combiketel

Meer informatie nodig om een onderhoudscontract voor de cv ketel af te sluiten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een onderhoudscontract voor de cv- of combiketel af te sluiten? Bekijk dan de websites van de diverse aanbieders. Kijk dan bijvoorbeeld ook op deze website voor de praktische uitvoering van een onderhoudscontract.