Out of the box. Maar dan letterlijk

Een vergadering buiten de deur zorgt voor inspiratie en creativiteit

Is het bij u normaal om te vergaderen binnen het eigen bedrijf? Dan zal het u misschien opvallen dat er weleens een gebrek aan inspiratie en creativiteit is. En ook al is dat bij u helemaal niet van toepassing. Dan nog kan de keuze voor het houden van een vergadering buitenshuis zorgen voor een frisse wind. Dat komt uw bedrijf of organisatie toch zeker ten goede? Bedrijven en organisaties die niet in eigen huis vergaderen merken dat een andere omgeving zorgt voor creativiteit en inspiratie. Dagelijkse sleur zorgt ervoor dat sommige onderwerpen niet meer worden gezien. Er zijn zelfs verhalen bekend van medewerkers van een bedrijf die pas na een vergadering buiten de deur opmerkten wat een puinhoop de bureaus eigenlijk waren.

De fiscus helpt een handje mee bij buiten de deur vergaderen

De regels van de belastingdienst zijn strenger geworden. Toch zijn er nog steeds mogelijkheden om vergaderen buiten de deur fiscaal aftrekbaar te laten zijn. Kies bijvoorbeeld voor een thema of nodig een spreker uit die een onderwerp met u in behandeling neemt. Dat is niet alleen gunstig voor uw belastingaftrek. Het zorgt ook potentieel voor nog meer input van buiten de eigen organisatie. Een frisse kijk op een heikel punt binnen uw bedrijf kan dan ineens niet meer zo veel voorstellen.

Waar let u op bij het kiezen van een locatie om buitenshuis te vergaderen?

Bij de keuze voor een locatie om buiten uw eigen bedrijf of organisatie te vergaderen vraagt om een goede voorbereiding. We helpen u graag verder met een aantal tips:

  • Kies voor een locatie die past bij de grootte van uw gezelschap
  • Selecteer de locatie op de aanwezigheid van gewenste faciliteiten
  • Maak liefst eerst persoonlijk kennis om uw wensen te bespreken
  • Doe navraag of vereiste ondersteuning aanwezig is, bv. een beamer
  • Verzorgt de vergaderlocatie ook de catering of moet u die elders bestellen?

Een goede voorbereiding zorgt voor een vlot verlopende vergadering. U maakt vooraf duidelijke afspraken met de medewerkers van de vergaderlocatie. Zo voorkomt u dat u voor of tijdens de vergadering nog ineens van alles moet gaan regelen.

Een voorbeeld van een vergaderlocatie op de Veluwe

De Veluwe is natuurlijk een fantastisch inspirerende omgeving. Midden op de Veluwe vindt u dan partyboerderij Vossenberg. Hier vindt u een ruim aanbod in ruimtes om te vergaderen. Daarnaast kunt u kiezen voor vergaderen in de buitenlucht en zijn er combinaties mogelijk met activiteiten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die deze locatie om te vergaderen u biedt? Bekijk dan de mogelijkheden via de website van partyboerderij Vossenberg.