Ouderwetse gevelverlichting voor buiten

Hoe richt je een balkon in?

Klein maar fijn balkon

Privé buitenruimte is een droom van de meeste mensen die in stadsappartementen wonen, ook al is het maar een klein balkonnetje. Als je het geluk hebt een balkon te hebben, ben je het aan jezelf verschuldigd om er het beste van te maken. Dit houdt meer in dan slechts een tuinstoel neerzetten. Hoe klein het ook mag zijn, je balkon heeft veel potentieel. Op zoek naar ideeën voor het inrichten van je balkon? Lees verder!

Balkon meubilair

Het enige dat je nodig hebt om op je balkon van je ontbijt en koffie te genieten, is een balkontafel en -stoel. Kies er een die gemakkelijk kan worden opgevouwen, zodat je hem indien nodig binnenshuis kunt opbergen. Heb je iets meer ruimte? Denk aan andere meubels, zoals een poef of een zitzak. Er zijn ook klaptafels die je aan de balkonrails kunt bevestigen. Ideaal als je niet steeds met je meubels wilt sjouwen!

Maak gebruik van muurruimte

Hang plantenbakken of weerbestendige kunst om je balkon als een verlengstuk van je appartement te laten voelen. Zorg voor voldoende licht voor ’s avonds door een hanglamp of een wandkandelaar te installeren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld stijlvolle, ouderwetse gevelverlichting voor buiten. Of maak het juist persoonlijk door een fotomuur te maken die waterdicht is.

Breng je balkon tot leven

Rust je balkon uit met (veel) plantenbakken gevuld met groene planten om het gevoel van die achtertuin te creëren die je altijd al wilde hebben. Voeg wat kruiden toe om je balkon net zo lekker te laten ruiken als het eruit ziet. Je hebt er zo ook meteen een nieuwe hobby bij, want al die plantjes moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Bovendien kun je ze goed gebruiken tijdens het koken van heerlijke maaltijden, die je natuurlijk op je balkon eet! Heb jij zelf nog tips voor het decoreren van balkons? Stuur een bericht in en wellicht plaatsen we het op de website!