Test je woning op veiligheid

Is jouw woning inbraak-proof?

Test je huis op veiligheid

Hoe is de veiligheid van uw huis? Als je je huis verlaat, doe je de deuren altijd netjes achter je dicht. Waarschijnlijk kijk je nog even snel of je de ramen hebt gesloten, en weg ben je. Veilig genoeg, toch? Helaas is een inbreker je vaak te slim af en kent hij allerlei trucs om het huis toch binnen te komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Lees in dit blog onze tips om de veiligheid van je huis te testen!

Checklist veilig huis

Wil je je huis controleren op veiligheid, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Begin met deze lijst met vragen. Beantwoord je de meeste met ‘nee’? Dan is je woning waarschijnlijk toe aan een upgrade qua beveiliging!

  • Is er licht aan de voor- en achterkant van de woning?
  • Lijkt de woning bewoond als je weg bent?
  • Heeft de voor- en achterdeur een veiligheidsslot?
  • Is er een (draadloos) alarmsysteem geïnstalleerd?
  • Zijn er beveiligingscamera’s?
  • Werkt het alarm ook bij stroomuitval?
  • Is er een WhatsApp (of andere) buurtgroep actief?

Installeer een alarmsysteem

Om er echt zeker van te zijn dat je geen ongenodigde gasten in je huis treft, is het verstandig om te investeren in een alarmsysteem. Tegenwoordig zijn er uitgebreide alarmsystemen op de markt verkrijgbaar die volledig zijn uitgerust met camera’s en verlichting. Bekijk de verschillende mogelijkheden en installeer het alarmsysteem die bij jouw huis past.

Sluit jezelf een keer buiten

Je denkt er misschien niet over na, maar jezelf buitensluiten, of in ieder geval net doen alsof je niet door de voordeur naar binnen kunt, heeft ook zo zijn voordelen. Dit is hét moment om de veiligheid van uw huis op de proef te stellen. Veel huizen zijn minder veilig dan je denkt! Bedenk waar een inbraak zou kunnen plaatsvinden en inspecteer de ruimtes goed. Heb je jezelf nu daadwerkelijk buitengesloten? Dan kun je altijd een slotenmaker bellen die je uit de situatie kan helpen. Door jezelf in een dergelijke situatie te plaatsen, kom je er snel achter of je woning goed beveiligd is of niet.