Chinees Hardsteen vloer reinigen

Chinees Hardsteen vloer onderhouden? Dat doet u zo!

Prachtige vloeren door regelmatig onderhoud

Niet voor niets zijn de Chinees harsteen vloeren zeer gewild. De prachtige uitstraling van deze vloeren zorgt voor een verbluffend effect in zowel woonkamers als publieke ruimtes. Goed onderhoud en professionele reiniging zijn essentieel om het gewenste uiterlijk van elke hardstenen vloer te behouden, met name Chinees harsteen vloeren. Lees verder en ontdek hoe u uw Chinees hardsteen vloeren het beste kunt onderhouden!

Ondoordringbare schoonheid

Chinees hardsteen is rijk aan dolomiet en meestal herkenbaar doordat in het gesteente kleine bolletjes en witte aders met vlekjes zijn verwerkt. De bijzondere eigenschap van Chinees hardsteen is dat het ondoordringbaar is en goed beschermt tegen vuil en vlekken. Zelfs de meest hardnekkige vlekken zoals vet maken geen schijn van kans. Denkt u erover om een ​​hardstenen vloer te plaatsen? Dan is de Chinees hardsteen vloer een waardige kandidaat.

Geen agressieve schoonmaakmiddelen

Chinees hardsteen vloeren zijn over het algemeen onderhoudsvrije vloeren. Toch kunnen ze na jarenlang gebruik versleten of vuil geraakt zijn. Om deze vloeren in hun volle glorie te houden is het belangrijk om deze af en toe schoon te maken. De reinigingsmethode is afhankelijk van het soort vervuiling en de mate van vervuiling. Reinig uw Chinees hardsteen vloeren in ieder geval regelmatig met een zuurvrije grondreiniger, zodat u de steen niet beschadigt. Let op: dit vloertype is niet bestand tegen zure reinigingsmiddelen!

Extra onderhoud nodig?

Bij normaal gebruik hebben hardstenen vloeren weinig onderhoud nodig. Als u deze vloeren regelmatig dweilt met een geschikte zeep, is dit eigenlijk genoeg om er jarenlang van te genieten. Er zijn natuurlijk altijd situaties waarin een Chinees hardsteen vloer wel wat extra bescherming kan gebruiken. In dat geval kunt u altijd een professionele vloerreiniger inschakelen. Heeft u een Belgische hardsteen vloer? Lees in ons blog wat het verschil tussen de twee typen inhoudt.