Aan deze punten moet een restaurantvloer voldoen

Hygiëne en veiligheid

Wanneer u een restaurant heeft, moet uw vloer aan alle verschillende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften voldoen. Dit is belangrijk, want de veiligheid van het voedsel staat voorop. U moet er toch niet aan denken dat uw klanten ziek worden nadat ze bij uw restaurant hebben gegeten. Dat is geen goede reclame en daarom is er de HACCP. Hiermee voldoet u aan alle veiligheidsvoorschriften. In dit artikel leest u aan welke punten een restaurantvloer moet voldoen.

Wat is HACCP?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een voedselveiligheidssysteem. Wanneer er in uw restaurant met voedingsmiddelen gewerkt wordt, kunnen er dingen misgaan die de veiligheid ervan in gevaar brengen. Daarom dient uw restaurant de veiligheidsrisico’s te beschrijven in een veiligheidsplan, zoals het HACCP. Hierin staan de punten die onder controle gehouden moeten worden, zodat er zich geen gevaar voordoet voor de voedselveiligheid. Een van de punten waar u in dit plan rekening mee moet houden, is de restaurantvloer. Ook deze moet hygiënisch en veilig zijn.

Belangrijke punten voor uw restaurantvloer

Ook de vloeren van uw restaurant zullen moeten voldoen aan de veiligheidseisen om uw medewerkers en klanten te beschermen. Wanneer u een restaurantvloer wil die aan alle eisen van de HACCP voldoet, dient u de volgende punten in acht te nemen:

  • Hygiënisch
  • Veilig
  • Goed schoon te houden
  • Vochtbestendig
  • Naadloos

Professionele restaurantvloer laten leggen

Wilt u een professionele restaurantvloer laten leggen die voldoet aan alle voedselveiligheidseisen van de HACCP? Neem dan eens contact op met een specialist. Zij kunnen u meer vertellen over de eisen waaraan een restaurantvloer moet voldoen en kunnen in uw restaurant een professionele vloer leggen. Heeft u ervaring met dit bedrijf? Laat het ons weten via het contactformulier.