Tips voor tijdens je rijlessen

rijlessen

Zo haal je alles uit je rijlessen

Ga jij binnenkort beginnen met rijlessen? Je eerste rijles kan heel spannend zijn. Icfem2007 geeft je daarom graag een aantal tips zodat jij straks zelfverzekerd de weg op gaat.

Hoe kies je een geschikte rijschool?

Natuurlijk begin je met het uitkiezen van een rijschool. Woon je bijvoorbeeld in Helmond? Zoek dan naar een rijschool in Helmond met een hoog slagingspercentage. Vraag altijd eerst een proefles aan zodat je kunt ervaren of de rijschool bij je past. Ook is het verstandig om te kijken naar reviews die eerdere klanten van de rijschool hebben achtergelaten. Deze reviews vind je meestal via Google of op de Facebook pagina van de rijschool.

Iedereen begint als beginner

Weet je nog niet zo goed wat je van je eerste rijles moet verwachten? Het helpt dan om de lat niet te hoog te leggen voor jezelf. Je hoort wel eens verhalen van mensen die voor het eerst achter het stuur stapten en meteen zonder problemen de weg op gingen. Dat is natuurlijk gewoon stoerdoenerij. Bijna iedereen laat de auto bijvoorbeeld wel eens afslaan tijdens de eerste rijles, dat is helemaal niet erg. Zelfs Max Verstappen was zenuwachtig toen hij tijdens zijn eerste rijles de openbare weg op ging! Verwacht dus niet dat het meteen perfect gaat en wordt niet gefrustreerd als je een foutje maakt.

Je veilig voelen achter het stuur

Het is belangrijk om te weten dat je tijdens je rijlessen altijd veilig bent achter het stuur. Je instructeur zit naast je en kan gewoon ingrijpen als het even niet goed gaat. Wanneer je merkt dat je instructeur ingrijpt als jij bijvoorbeeld dreigt tegen een paaltje te rijden, zal je je een stuk veiliger voelen. Lees bij het selecteren van de rijschool wel even goed de algemene voorwaarden door. Sommige rijscholen willen de cursisten laten opdraaien voor boetes en schade. Dat is volgens de wet niet toegestaan!

Gebruik de expertise van je instructeur

Wees niet bang om vragen te stellen aan je instructeur. Iedereen leert op een ander tempo en op een andere manier, dus als jij graag meer informatie wilt of meer tijd nodig hebt, is het helemaal niet erg om daarom te vragen. Een goede communicatie met je rijinstructeur is natuurlijk heel belangrijk. Wanneer je rijinstructeur kortaf of chagrijnig is, dan kan dat heel veel invloed hebben op de kwaliteit van je rijlessen. Kies daarom een instructeur waarmee het goed klikt en die alles goed kan uitleggen. Wanneer je kiest voor een rijschool waar meerdere instructeurs werken kun je makkelijker overstappen naar een andere instructeur. Heel veel succes met je rijlessen!