Wat zijn de kosten van een CV installatie?

Kosten van een nieuwe CV installatie

De afkorting ‘cv’ staat voor centrale verwarming, en betekent dat de verwarming van je woning vanuit een centraal punt geregeld wordt. In de meeste gevallen is dit een CV ketel. Wanneer je CV ketel ouder is dan 14 jaar, is de kans groot dat hij verouderd is en het tijd is voor een nieuw model. Een verouderde CV ketel kan regelmatig storingen hebben, en zorgt bovendien voor een hogere energierekening. Die wil je dus snel laten vervangen! Wat de kosten zijn van een CV installatie, lees je in dit blog.

Prijsopbouw van de CV ketel

Natuurlijk hanteert iedere loodgieter weer een ander prijs voor een CV installatie. Over het algemeen is de prijsopbouw van de nieuwe CV ketel wel ongeveer hetzelfde. Het gaat in de meeste gevallen over 60% materiaalkosten en 40% arbeidskosten. Hoewel het grootste deel van de kosten bepaald worden door het materiaal dat gebruikt wordt, is 40% geen klein percentage wanneer het gaat om kosten. Daarom raden we altijd aan om een offerte bij verschillende installateurs aan te vragen.

Factoren die de kosten bepalen

Natuurlijk hangen de kosten van een nieuwe verwarming af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie. De kosten van een nieuwe CV ketel in Amsterdam zullen anders zijn dan een CV installatie in Zoetermeer. Andere factoren zijn:

  • De grootte van je woning (of natuurlijk van je bedrijfspand als hier een CV installatie verzorgd wordt).
  • Welk type CV ketel er geïnstalleerd wordt. Die kunnen namelijk flink verschillen.
  • Of je ook een (of meerdere) nieuwe thermostaat laat plaatsen.
  • Voor welke manier van verwarmen je kiest, wanneer de verwarming zelf ook vervangen moet worden. Denk bijvoorbeeld aan radiatoren of convectoren.
  • Het is tegenwoordig mogelijk om een CV ketel te huren of leasen. Hier zitten onderhoudskosten bij inbegrepen.

Zou jij graag een vrijblijvende offerte voor een CV installatie in Zoetermeer willen ontvangen? Neem contact op, want wij kunnen je hiermee helpen!