Wij beantwoorden uw vragen over spanplafonds

In een mum van tijd meer duidelijkheid over uw spanplafond

De keuze voor een spanplafond kan best ingewikkeld zijn. Wellicht heeft u nog vragen over spanplafonds en bent u op zoek naar antwoorden voordat u tot aanschaf over gaat. In dit blog worden veelgestelde vragen over spanplafonds beantwoord. Lees verder en ontdek het antwoord op uw vraag in onze blog.

Een spanplafond, wat is dat?

Een spanplafond wordt over uw huidige plafond gespannen om deze als het ware te verbergen. Dit wordt veelal gedaan wanneer een plafond beschadigd of verouderd is. Vele mensen met een strak interieur kiezen voor een spanplafond. Dit omdat een spanplafond een zeer strakke uitstraling aan een woning geeft en een normaal plafond dit niet kan overtreffen. Wanneer het elastische plafond over het huidige plafond gespannen wordt, resulteert dit in een mooi, egaal plafond.

Hoe zit het met de brandveiligheid?

Wanneer u een spanplafond van goede kwaliteit kiest, bent u ook verzekerd van brandveiligheid. Een specialist kan u voorafgaand van gedegen advies voorzien. Gaat u namelijk voor een spanplafond van mindere kwaliteit, dan kunt u er niet vanuit gaan dat deze ook brandveilig is.

Een spanplafond in combinatie met een schuin plafond?

Misschien loopt u met de vraag rond of een spanplafond ook op een schuin plafond geplaatst kan worden. Dit is zowel bij scheve als hellende plafonds inderdaad mogelijk. Handig om te weten, is dat spanplafonds zeer elastisch en flexibel zijn, waardoor ze op elk type plafond gespannen kunnen worden.

Is verlichting in mijn spanplafond mogelijk?

Ook verlichting kunt u gemakkelijk in uw spanplafond laten plaatsen. Denk voorafgaand goed na wat voor verlichting u wenst of teken dit uit. Vraag een specialist naar de mogelijkheden voor uw plafond. Door de kleine ruimte tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond kan bedrading makkelijk worden weggewerkt. Veel spanplafonds worden dan ook met inbouwspots geplaatst.

Kan een spanplafond ook in de badkamer?

Zelfs in de badkamer is een spanplafond een prima optie. Deze plafonds zijn zowel brandveilig als vochtbestendig. U kunt een spanplafond plaatsen in uw badkamer, toilet, garage, maar bijvoorbeeld ook in uw tuinhuisje.

Kan ik mijn spanplafond van speakers voorzien?

Voor uw muziek kunt u prima speakers in uw spanplafond laten plaatsen. Veelal wordt gekozen voor de optie waarbij de speakers in het plafond verwerkt worden. Zo lijken de speakers onderdeel van het plafond. Dit resulteert in een algehele strakke uitstraling.

Kies ook voor een spanplafond

U heeft zojuist diverse antwoorden over spanplafonds kunnen lezen. Wenst u ook een spanplafond te laten installeren? Al vele mensen gingen u voor. Neem contact op met uw specialist en vraag naar de mogelijkheden!