Zo laat u uw tuin weer opfleuren

Een tuin-makeover? Begin met accessoires

Bent u, nu uw huis precies zo heeft ingericht als u wilt, nu toe aan de tuin? Kan die ook wel een opknapbeurt gebruiken? Misschien is het dan een idee om simpel te beginnen. Voor een tuin-makeover is het echt niet gelijk nodig om alles overhoop te halen. Soms kunt u al heel wat bereiken met accessoires. Een leuke tuinposter, stijlvolle bloempotten, de juiste verlichting… De mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft u een veranda of andere vorm van overkapping in uw tuin? Dat is helemaal een uitgelezen kans om alles op te fleuren. Veranda verlichting kan uw tuin transformeren!

Wilt u dat uw tuin het verlengde wordt van uw huis?

De tuin wordt tegenwoordig steeds meer een verlengde van onze huiskamer. Er bestaan zelfs televisieprogramma’s die tegelijk met uw huis ook uw tuin een make-over geven. En daar zien we dat mensen het fijn vinden als alles in elkaar overloopt. Hoe komt dit? Omdat we graag buiten zitten, het liefst zo lang mogelijk. Zo wordt de tuin een soort tweede huiskamer, helemaal omdat steeds meer mensen tegenwoordig een overkapping hebben. Vindt u het ook belangrijk dat uw tuin qua uitstraling aansluit bij uw huis? Heeft u een uitgesproken interieur, bijvoorbeeld de nog steeds populaire industriële stijl? Dan zou het natuurlijk erg leuk zijn als u die stijl ook kan doortrekken in de tuin. Lees gauw verder voor wat tips.

Zo worden uw huis en tuin één

We schreven het eerder al: begin simpel met een makeover. Dat is niet alleen fijn voor uw budget, maar het geeft u ook de kans om wat te spelen met verschillende accessoires en stijlen. Heeft u bijvoorbeeld net een overkapping laten plaatsen, maar bent u vergeten om aan verlichting te denken? Zoek dan eens naar een bedrijf die zich specialiseert in tuinverlichting- en accessoires. Wie weet hebben ze wel precies de juiste stijl veranda verlichting voor uw overkapping! De echte specialisten hebben lampen in elke denkbare stijl: romantisch, vintage, industrieel, etc. U zult zien hoe uw tuin opknapt van een goed geplaatste lamp. En het is toch ideaal als uw strakke, stoere huiskamer ook terugkomt in de stijl van uw tuin dankzij een stoere aluminium lamp aan een robuuste ketting? Naast veranda verlichting zijn er natuurlijk ook nog talloze andere tuinaccessoires. Wat dacht u van vogelhuisjes of een insectenhotel? Of een stel mooie gieters en plantenbakken? Als u goed zoekt, kunt u tegenwoordig elk detail van uw tuin aanpassen aan uw persoonlijke stijl.

Welke accessoires kiest u?

Voor de zekerheid herhalen we het nog even: begin klein met uw tuin-makeover en bekijk hoe het er uitziet. Ziet dat er goed uit? Ga dan voor iets groters, of meer elementen. Begin bijvoorbeeld met een poster, wat plantenbakken en ophanghaken. En daarna misschien een vuurschaal, een likje verf op de schutting, wat terraskussens en veranda verlichting. Met elk stapje zult u zien dat uw tuin meer opknapt. En misschien komt u er zo achter dat u, met een stuk of 5 elementen, de hele tuin heeft getransformeerd. En dat zonder er een dure tuinarchitect bij te betrekken!