Zo onderhoudt u uw duurzame pvc vloer

PVC vloeren reinigen en onderhouden

Heeft u een mooie pvc vloer in uw woning liggen? Dan wilt u deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om uw vloer op de juiste manier te reinigen en te onderhouden. Hoe u dit doet? Wij vertellen u er graag meer over in dit blog.

Laat uw vloer reinigen en onderhouden door een professional

Wanneer u zeker wilt weten dat uw pvc vloer een lang leven beschoren is, dan kunt u deze het best laten onderhouden door een specialist. Zo’n vloerenspecialist weet precies wat er allemaal moet gebeuren om uw vloer weer helemaal te laten stralen. Vraag ook gerust om advies over welke schoonmaakmiddelen en methoden u het best kunt gebruiken voor het dagelijks onderhoud van uw pvc vloer.

Wat u zelf kunt doen voor het onderhoud van uw pvc vloer

Het is natuurlijk niet nodig om elke week een vloerenspecialist te laten komen om uw vloer voor u schoon te maken. Graag vertellen wij u wat u zelf kunt doen voor het onderhoud en het reinigen van uw pvc vloer:

  • Zand en kleine steentjes kunnen zorgen voor lelijke schuurplekken op uw pvc vloer, veeg of stofzuig uw vloer daarom regelmatig
  • Gebruik een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor pvc vloeren
  • Gebruik een stofwisser in plaats van een dweil
  • Verwijder eventuele vlekken en vuil zo snel mogelijk zodat het niet in uw vloer trekt

Het is belangrijk dat u geen stoomreiniger gebruikt voor het schoonmaken van uw pvc vloer. Deze wordt zo heet dat uw vloer hier flink door kan beschadigen.