10 loopbaantips

Met deze 10 loopbaantips kom je verder

Op welk punt je ook bent in je carrière in Rotterdam, sommige tips zijn altijd handig om te krijgen. Of je nu een junior of een senior bent: je carrière heb je tot het moment dat je met pensioen gaat. Het is dus verstandig om dit gezond aan te pakken. Dat gaat je gegarandeerd lukken met deze 10 tips voor loopbaan advies in Rotterdam!

1. Zorg voor balans

Het kan soms lastig zijn om werk en privé gescheiden te houden. Het sluipt er vaak snel in: toch nog even in de avond dat ene project afronden of in het weekend alvast je planning voor de week erop te maken. Het is goed om te beseffen dat het leven meer is dan alleen werken. Zorg er daarom voor dat je goed ontspant tussendoor.

2. Blijf leergierig

Een mens is nooit klaar met leren, jij dus ook niet. Informeer op je werk of je bijvoorbeeld een cursus kan volgen of een interne opleiding kunt doen. Je kennis maakt je niet alleen maar waardevoller voor bedrijven, het is ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen.

3. Doe werk dat je leuk vindt

Je brengt het merendeel van je leven werkend door. Zorg er dus voor dat je werk doet wat je leuk vindt. Als je werk dat je niet leuk vindt, heeft dit ook effect op je privé-leven. Ben je niet gelukkig in je huidige functie? Kijk dan of er mogelijkheden zijn tot aanpassing binnen het bedrijf. Als dat niet mogelijk is, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

4. Zoek een partner

Natuurlijk doe je het uiteindelijk zelf, maar het is altijd fijn om een soort sparringpartner te hebben waar je je ideeën mee kunt delen. Samen dingen bereiken geeft namelijk veel meer voldoening dan wanneer je het alleen doet.

5. Zeg ook eens nee

Je wil natuurlijk een goede indruk maken en dat doe je onder andere door klussen aan te nemen en deze goed uit te voeren. Let er voor jezelf op dat je alleen klussen aanneemt die je ook echt aankunt. Is iets (nog) te hoog gegrepen voor je? Zeg dan gerust nee.

6. Doet het niet alleen voor het geld

Als je alleen voor het geld werkt, zul je daar op de lange termijn niet gelukkig van worden. Geld is belangrijk en essentieel in het leven, maar uiteindelijk is plezier hebben in je werk vele malen belangrijker.

7. Doe naast je werk ook dingen

Het is verleidelijk om na het werk op de bank neer te ploffen en een serie te bingen. Toch is het aan te raden om naast je werk ook actief te blijven. Ga sporten, naar de film en naar vrienden om energie te krijgen en te geven.

8. Zorg goed voor jezelf

Je bent voor een groot deel verantwoordelijk voor je eigen gezondheid. Zorg er daarom voor dat je gezond blijft eten en drinken. Ga daarnaast ook minstens één keer per week sporten om je lichaam én geest fit te houden.

9. Leg die telefoon eens weg

Sinds de smartphone zijn intrede heeft gedaan zijn we niet meer bij het apparaat weg te slaan. Kijk ook eens naar de wereld om je heen. Je zult zien dat je beter tot rust komt en beter slaapt.

10. Geniet!

En als laatste: geniet van je leven. Soms zijn we zo erg met werk en andere verplichtingen bezig, dat we vergeten te genieten van het leven. Neem gerust een keer die vrije dag op om te doen waar jij zin in hebt. Zo tank je namelijk weer bij en blijft het leven ook leuk.

Heb jij nog tips voor een goede carrière? Laat het ons weten via het contactformulier.