Bomen laten planten in uw tuin

Voordelen van bomen in uw tuin

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een boom in hun tuin. Een boom ziet er niet alleen prachtig uit, maar kan ook allerlei nuttige functies vervullen. Zo geeft een boom schaduw, kan hij de grenzen van een perceel aangeven of geeft hij vruchten. Bovendien haalt hij CO2 uit de lucht en vangt hij fijnstof af. Denkt u erover bomen te laten planten in uw tuin? Wij vertellen u er graag meer over.

Welke bomen laten planten?

Wanneer u bomen wil laten planten in uw tuin, is het handig te weten welke soort u wilt kopen. Elke boom heeft zijn eigen voor- en nadelen, eigenschappen, groeiwijze en manieren om te verzorgen. Het is goed om dit na te gaan voordat u overgaat tot aanschaf. Bij aanschaf van een boom kunt u denken aan de volgende soorten:

  • Lei
  • Bol
  • Fruit
  • Half stam
  • Groenblijvend

Wanneer bomen planten?

Voor elke boom verschilt het wanneer deze het best geplant kan worden. Het plantseizoen start pas wanneer de bomen in het najaar hun bladeren laten vallen. Ze zijn dan in rust en al hun energie gaat naar het groeien van de stam. Het plantseizoen stopt wanneer er in het voorjaar nieuwe knoppen aan de bomen komen. Maar ook bij sneeuwval of te natte periodes kunt u beter geen bomen laten planten.

Door wie bomen laten planten?

Wilt u uw bomen laten planten door een professional? Ga dan naar een tuincentrum of een hovenier. Zij kunnen u niet alleen helpen met het uitzoeken van de geschikte boom voor uw tuin, maar ook bij het tuinontwerp, de tuinaanleg en het tuinonderhoud. Heeft u ervaring met het laten planten van bomen in uw tuin? Laat het ons weten via het contactformulier.